Transferdagboek 18/08: Van Nistelrooy en Van der Vaart

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Real Madrid kan een toenadering uit Vietnam verwachten. T&T Hanoi heeft aangekondigd miljarden Vietnamese dongs te willen spenderen om de selectie op niveau te brengen. De plaatselijke topclub heeft daarbij het vizier gericht op Ruud van Nistelrooy en Guti. Maar daarbij blijft het niet. T&T Hanoi liet ook nog het oog vallen op Chelsea-speler Deco.

Transferdagboek 18/08: Van Nistelrooy en Van der Vaart

In het verleden bleken in Vietnam mooie woorden over de komst van grote namen weinig waard. De clubs Hoang Anh–Gia Lai en Hai Phong Cement konden de belofte over de komst van respectievelijk Karel Poborsky en Mohamed Kallon niet houden. Alleen de Braziliaan Denilson liet zich verleiden, om na een half duel voor
Hai Phong Cement weer de benen te nemen.

We blijven in Madrid, want De Koninklijke kan Rafel van der Vaart mogelijk slijten aan 1. FC Köln. '99 procent zegt je dat het niet kan lukken', aldus manager Michael Meier in Express. 'Eén procent vertelt dat het wel kan. Ik behoor tot de laatste groep.'

Manchester City heeft Chelsea op de transfermarkt een tikje uitgedeeld. De zestienjarige Braziliaanse Fluminense-aanvaller Pernao geeft de voorkeur aan The Citizens, die daarmee onder meer The Blues aftroefden. Met dank aan een charmeoffensief van Robinho, zo weet The Sun. De City-aanvaller overtuigde Pernao tijdens een geheim verblijf in Engeland.

Trainer Frank Rijkaard wil Júlio Baptista graag samen zien aanvallen met Milan Baros. Galatasaray wil de Braziliaan volgens Turkse media voor negen miljoen overnemen van AS Roma, dat ook Internazionale geïnteresseerd weet in Het Beest.

Bekijk hier al onze video's