Transferdagboek 18/01: Beckham, Lampard, Llorente

Met de start van een nieuwe kalenderjaar is ook de transfermarkt in de voetbalwereld weer open. Oftewel: vliegende directeuren, op transfers azende spelers en in de geldbuidel tastende clubs. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 18/01: Beckham, Lampard, Llorente

De naam David Beckham hangt natuurlijk nog steeds boven de markt. De Engelse middenvelder, na zijn vertrek bij Los Angeles Galaxy nog zonder club, heeft naar verluidt een aantal aanbiedingen op zak. Een daarvan moet AS Monaco zijn, zo beoordeelde bookmaker Sky Bet na een ongekend hoog aantal inzetten op de transfer van Beckham naar het prinsdom. De quotering werd in een half uur rigoureus aangepast van 20/1 naar 4/5. 'We weten niet waar het vandaan komt, maar het lijkt erop dat er iemand is die iets weet wat wij niet weten', aldus het wedkantoor.

Het nimmer overtuigende verblijf van Anatoliy Tymoshchuk bij Bayern München nadert zijn einde. In Rusland wordt de Oekraïense middenvelder nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer bij Zenit Sint-Petersburg. De Russische club moet daartoe wel de concurrentie te slim af zijn en Bayern weten te overtuigen. Die Duitse koploper heeft immers laten weten dat er in principe geen spelers in de winterstop vertrekken. Volgens Italiaanse media heeft Juventus de komst van de bij Athletic de Bilbao uit de gratie geraakte Fernando Llorente afgerond. Een vertegenwoordiger van de 27-jarige centrumspits zou in Turijn zijn om de laatste plooien glad te strijken. Llorente heeft in Bilbao een aflopend contract, waardoor hij komende zomer transfervrij kan overstappen.

Het liefst had Llorente een half jaar geleden al zijn biezen gepakt, maar de Baskische club weigerde zijn sterspeler te laten gaan. Toen Llorente daar openlijk zijn ongenoegen over uitsprak, raakte hij uit de gratie bij aanhang en clubleiding.

Juventus was afgelopen zomer al een van de belangstellenden. De Turijnse topclub is al enige tijd op zoek naar een echte goalgetter In de huidige selectie ontbreekt zo'n speler. Llorente moet die vacature opvullen en tekent naar verluidt een contract tot medio 2017 voor een netto jaarsalaris van 4,5 miljoen euro.

Dat is ook het bedrag dat Frank Lampard kan verdienen bij Los Angeles Galaxy. In de Engelse media verscheen vrijdagmiddag het bericht dat de transfervrije vedette van Chelsea in LA de vervanger wordt van David Beckham, die deze winter zijn na ruim vijf jaar verblijf in de Verenigde Staten beëindigde.

Lampard kreeg onlangs te horen dat zijn aflopende contract bij Chelsea na een dienstverband van twaalf jaar niet zou worden verlengd. Manager Rafael Benítez wil The Blues een jonger gezicht geven en sprak van een onvermijdelijke evolutie. Twee weken voor het sluiten van de transfermarkt is de toekomst van Wesley Sneijder in buitenlandse media nog altijd een van de voornaamste onderwerpen van gesprek. Volgens de Engelse tabloids zou Liverpool vanuit het Sneijder-kamp een signaal hebben gekregen dat hij bereid is salaris in te leveren om in de Premier League te kunnen voetballen.

Donderdagavond bracht Galatasaray nog naar buiten dat de transfer nog altijd in een impasse verkeert, omdat Sneijder een gouden handdruk van twee miljoen euro wil ontvangen van Internazionale. Liverpool zou daarvan kunnen profiteren door zich in de strijd om Sneijder te mengen, maar manager Brendan Rodgers heeft er volgens Daily Mail een hard hoofd in: 'Ik zie het nog niet gebeuren.'

Inter's buurman AC Milan is de laatste dagen ook vaste gast in ons dagboek. De eventuele komst van Kaká is een hot item bij de Rossoneri. Waar vice-voorzitter Adriano Galliani eerst de komst van de Braziliaanse spelmaker niet haalbaar achtte, gooide de bij Real Madrid overbodige ex-speler van Milan zelf de deur naar een transfer wagenwijd open.

Die uitspraken deden Galliani deugd. 'Ik was erg blij met de woorden van Kaká. Het wordt lastig om hem vast te leggen. We hebben contact met Real Madrid, maar op dit moment is er geen nieuws te melden. Het wordt moeilijk, heel moeilijk. We zullen wel zien…' Het zou gaan om een huurovereenkomst. Een definitieve overname lijkt niet haalbaar, aangezien Kaká in Madrid naar verluidt dertien miljoen euro per jaar verdient en Real ruim een afkoopsom van 25 miljoen euro verlangt.

In een van de andere voetbalhoofdsteden van Europa draait de geruchtencarroussel plots ook op volle toeren. Víctor Valdés maakte donderdagavond bekend zijn in 2014 aflopende contract met Barcelona niet te willen verlengen. Hij zou na elf seizoenen in het eerste elftal van de Blaugranas toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Dat zorgt in Catalaanse media voor veel speculatie over de toekomst van de 31-jarige doelman. Volgens Sport behoren Arsenal en Manchester City tot de voornaamste opties in Engeland, terwijl Paris Saint-Germain en het FC Anzhi van trainer Guus Hiddink eveneens een oogje in het zeil zouden houden.

Het lijstje opvolgers ligt inmiddels ook op straat. Manchester United-keeper David de Gea zou bovenaan het verlanglijstje van het Catalaanse clubbestuur staan, maar ook de bij AS Roma overbodige Maarten Stekelenburg behoort vanwege zijn meevoetballende vermogen tot de kandidaten. Thibaut Courtois (Atlético Madrid), Vicente Guaita (Valencia), Manuel Neuer (Bayern München) en Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach) worden eveneens genoemd.

Voormalig PSV-doelman Heurelho Gomes staat vanzelfsprekend niet op de shortlist in Camp Nou. Wél zou Dinamo Kiev de bij Tottenham Hotspur overbodige Braziliaan een uitweg willen bieden. Gomes zou volgens Engelse media echter geen trek hebben in een Oekraïens voetbalavontuur.

Tot slot Schalke 04. De Duitse club van Klaas-Jan Huntelaar roert zich de laatste dagen flink op de transfermarkt. Door de blessure van Ibrahim Afellay en het aanstaande vertrek van Lewis Holtby is technisch manager Horst Heldt druk op zoek naar waardige vervangers.

Na het aantrekken van Raffael, zou behalve Michel Bastos (ex-Excelsior) met voormalig VVV'er Keisuke Honda nog een andere voormalige Eredivisiespeler in de belangstelling van Die Königsblauen staan. Met verder ook nog Jefferson Farfán (ex-PSV) in de gelederen dreigt Schalke 04 ondanks het vertrek van Huub Stevens dus een steeds grotere Nederlandse connectie te krijgen. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images.

Bekijk hier al onze video's