Transferdagboek 16/07: Ibrahimovic, Inzaghi en Afellay

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 16/07: Ibrahimovic, Inzaghi en Afellay

Een akkoord met Zlatan Ibrahimovic hoeven we maandag niet meer verwachten, zo stelde Leonardo vast. Maar volgens de technisch directeur van Paris Saint-Germain is er allerminst reden voor twijfels. Sterker nog, het einde is in zicht getuige het bezoek van Zlatans advocaat Vittorio Rigo aan Adriano Galliani, de vice-president van AC Milan. 'Morgen wordt een belangrijke dag voor PSG', aldus Leonardo. Het shirt met nummer 9 ligt al klaar in Parijs.

Een andere AC Milan-spits van naam staat ook aan de vooravond van een opmerkelijke transfer, al is die van een andere grootte. Filippo Inzaghi leek in het kielzog van trainer Gianfranco Zola de overstap te maken naar Watford. Maar Reading heeft het stokje overgenomen van de waarschijnlijke bestemming van Pippo

Luc Castaignos kan rekenen op interesse uit Engeland. De Premier League-clubs Everton, West Ham United en Queens Park Rangers hebben hun oog laten vallen op de voormalig Feyenoorder. Het drietal heeft echter concurrentie uit Portugal en Frankrijk. Ook Sporting Lissabon en Montpellier houden de spits van Internazionale nauwlettend in de gaten.

Real Madrid lijkt Chelsea af te troeven in de strijd om de handtekening van Maicon. De Koninklijke heeft volgens de Spaanse media onlangs een akkoord bereikt met Internazionale over de transfer van de Braziliaanse rechtsback. Naar verluidt wordt er 7,5 miljoen euro overgemaakt voor de verdediger, wiens contract in San Siro nog één jaar doorloopt.

Manchester City is niet bereid mee te werken aan een transfer van Carlos Tévez óf Edin Dzeko. AC Milan wilde een van de twee aanvallers overnemen om het aanstaande vertrek van Zlatan Ibrahimovic naar Paris Saint-Germain op te vangen maar kreeg nul op rekest.

Het aanblijven van het spitsenduo zorgt er waarschijnlijk ook voor dat Robin van Persie niet meer in beeld is bij The Citizens. Met Tévez, Dzeko, Mario Balotelli en Sergio Aguero heeft Roberto Mancini al de beschikking over voldoende spitsen.

Barcelona wil deze zomer afscheid nemen van een aantal spelers om het transferbudget te verhogen. Ibrahim Afellay wordt mogelijk een van de slachtoffers. Volgens het Spaanse Marca hebben Arsenal en Internazionale wel oren naar een transfer van de aanvallende middenvelder, die vooralsnog voor zijn kans wil gaan in Catalonië. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's