Transferdagboek 13/07: Balotelli, Falcao, Hulk en Modric

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 13/07: Balotelli, Falcao, Hulk en Modric

Andrea Ranocchia heeft bij Internazionale de hooggespannen verwachtingen nooit weten waar te maken, waardoor de Nerazzurri openstaan voor een transfer. De 24-jarige verdediger hoeft zich echter geen zorgen te maken over zijn toekomst, want The Daily Mail meldt dat Manchester City interesse heeft. Manager Roberto Mancini ziet in de achtvoudig international van Italië een welkome aanvulling op zijn selectie.

Givanildo Vieira de Souza, beter bekend als Hulk, lijkt deze zomer toch niet te vertrekken bij FC Porto. Chelsea bracht al een bod van dertig miljoen euro uit op de 25-jarige Braziliaan, maar dat is volgens zijn Portugese club lang niet genoeg. De Dragões willen vijftig miljoen euro voor de aanvaller, waardoor Chelsea zicht richt op alternatieven. Radamel Falcao zou nu in beeld zijn om Fernando Torres te vergezellen in de aanval.

Benfica heeft financiële problemen, waardoor de Portugese topclub openstaat voor een vertrek van Axel Witsel. De 23-jarige Belgische middenvelder maakte het afgelopen seizoen indruk bij Benfica en staat volgens A Bola op de verlanglijstjes van Chelsea, AC Milan én Real Madrid. Maar die clubs moeten wél diep in de buidel tasten, want de 28-voudig international moet minimaal dertig miljoen euro opleveren.

Dan weer over naar de hoofdstad van Frankrijk, waar Paris Saint-Germain in Luka Modric een nieuw doelwit gevonden heeft. Real Madrid leek de beste papieren te hebben, ondanks concurrentie van Chelsea en Real Madrid, maar vinden de vraagprijs van veertig miljoen euro te gortig. Dat bedrag is echter geen probleem voor PSG. Le Parisien weet dat de 26-jarige Kroatische middenvelder wel oren heeft naar een samenwerking met trainer Carlo Ancelotti.

En niet alleen Modric staat in de belangstelling van PSG, ook Mario Balotelli zou zijn loopbaan kunnen vervolgen in de Ligue 1. Diverse Franse media melden dat de steenrijke club uit Parijs veertig miljoen euro overheeft voor de flamboyante aanvaller. Maar PSG lijkt weinig kans te maken op een transfer, want Manchester City wil Balotelli niet kwijt. Manager Roberto Mancini gaf tijdens het EK nog aan dat hij verwacht dat Balotelli komend seizoen zijn definitieve doorbraak beleeft bij The Citizens.

Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva zijn hard op weg naar de uitgang van San Siro. Paris Saint-Germain, dankzij de Qatarese eigenaar niet gehinderd door enige financiële beperkingen, heeft voor het tweetal een lucratief contract in het vooruitzicht gesteld. Met de Braziliaan is er al een akkoord, terwijl met de Zweed wordt onderhandeld over een netto jaarsalaris van vijftien miljoen euro, zo wordt verteld in Frankrijk.

Ibrahimovic's zaakwaarnemer Mino Raiola waarschuwt echter dat de overgang allesbehalve zeker is. 'In Italië wordt van alles verzonnen. We liggen nog ver uit elkaar, of beter gezegd, we zijn zo dichtbij als de Verenigde Staten dicht bij China ligt. Ik zit vandaag met PSG-directeur Leonardo om de tafel, ook al wil ik dat niet echt… '

Met het aanstaande vertrek van Ibrahimovic en Thiago Silva, en eerder de nodige dertigers als Mark van Bommel en Clarence Seedorf, is er nu bij AC Milan alle ruimte de nieuwe strategie ten uitvoer te brengen. Gazzetta dello Sport weet al welke namen hoog op het lijstje staan.

Bij Manchester City moet Carlos Tévez worden weggehaald. De Argentijnse aanvaller, die zich afgelopen seizoen onmogelijk maakte bij The Citizens, flirtte in de winterstop al tevergeefs met AC Milan. Een half jaar later lijkt het dat hij dan eindelijk zijn verfoeide grijze Manchester achter zich kan laten. En mocht het weer niet lukken met Tévez, dan zet Milan zijn kaarten op Edin Dzeko, inderdaad ook nu nog eigendom van Manchester City.

FC Porto-verdediger Rolando is een van de belangrijkste kandidaten om het verlies van Thiago Silva op te vangen. Alleen de vijftien miljoen euro als afkoopsom ligt Milan wat zwaar op de maag, waardoor het mogelijk gaat voor het alternatief Davide Astori van Cagliari. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's