Transferdagboek 11/8: Huntelaar en Mascherano

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 11/8: Huntelaar en Mascherano

Met nog slechts twintig dagen te gaan, wordt het wordt drukker en drukker in transferland. Nieuwe telefoons worden aangeschaft, menig voetballer loopt het kwijl in de mond bij een miljoenencontract in het vooruitzicht gesteld door louche zaakwaarnemers met dollartekens in de ogen en clubs zien overal kansen om de financiële clubsituatie op korte termijn een stuk rooskleuriger te maken, zodat er vervolgens weer volop uitgegeven kan worden. VI dook in de geruchtenstroom. Een overzicht.

Romelu Lukaka is 'hot'. De 17-jarige Anderlecht-spits wordt in de Spaanse media genoemd als nieuwste aanwinst van Real Madrid. De aanvaller zou Paarswit om en nabij de 20 miljoen euro moeten opleveren. Er is echter één probleempje. Lukaku senior wil dat zijn zoon nog even met de neus in de boeken blijft. Pas als de studie voltooid is, mag hij België verlaten. Naar verluidt heeft José Mourinho al contact opgenomen met Lukaku's wiskundeleraar.

Klaas-Jan Huntelaar is al een tijdje uit de schoolboeken, maar allerminst uit de schijnwerpers. Er wordt jacht gemaakt op de
The Hunter. Het doorgaans goed ingevoerde Kicker meldt dat Schalke 04 de Nederlandse spits in het vizier heeft. Of een reünie met voormalig Real-ploeggenoot Raúl werkelijk doorgang zal vinden, schijnt eveneens af te hangen van een Italiaanse topclub. Ook Juventus is gecharmeerd van Huntelaar.

Huntelaar is niet het enige lopende project bij Juventus. De Oude Dame heeft de komst van Michel Bastos allesbehalve uit het hoofd gezet. Een eerste bod werd door Olympique Lyon resoluut van tafel geveegd. Een tweede poging, 23 miljoen euro, moet meer succes opleveren. Maar het blijft niet alleen bij glimmende Euro-munten. Le Progress weet dat Juventus ook Mohamed Sissoko of Vicenzo Iaquinta deel wil laten uitmaken van de deal.

Flirtte Javier Mascherano eerder nog hevig met Internazionale, de Argentijn lijkt al snel een nieuwe liefde gevonden te hebben. Volgens de belangenbehartiger van de Liverpool-middenvelder wil Mascherano per se vertrekken naar Barcelona. Dertig miljoen moet voldoende zijn, denkt de zaakwaarnemer. En dat bedrag moet de Catalaanse club volgens ComRadio nog wel ergens hebben liggen. Wellicht in het laatje waar met grote letter Fabregas op staat geschreven.

We sluiten af met Ricardo Carvalho. De Chelsea-verdediger heeft zijn gewilde transfer naar Real Madrid te pakken. Als vervanger hebben The Blues David Luiz van Benfica op het oog. Een bod van 33 miljoen euro moet toereikend zijn, weet de denktank van de Daily Mail. Al schuilt er gevaar. Manchester City wil de verdediger ook graag overnemen.
<br /><br />

Bekijk hier al onze video's