Transferdagboek 10/08: Assaidi, Ebecilio en Vleminckx

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 10/08: Assaidi, Ebecilio en Vleminckx

De transfer van Oussama Assaidi naar Ajax lijkt nog slechts een kwestie van tijd. De 23-jarige Marokkaanse aanvaller staat nu nog onder contract bij SC Heerenveen. Maar de komst van Assaidi is zo goed als rond, liet Ajax-trainer Frank de Boer weten aan Eredivisie Live. Lorenzo Ebecilio bewandelt mogelijk de omgekeerde weg. 'Ik ga niet ontkennen dat we belangstelling hebben. Maar dat betekent niet dat er al is onderhandeld', aldus technisch directeur Johan Hansma in de Leeuwarder Courant.

Anthony Vanden Borre maakte begin 2004 op zestienjarige leeftijd zijn debuut als speler van Anderlecht en werd een grote toekomst toegedicht. Clubicoon Paul Van Himst noemde hem zelfs het grootste talent dat hij ooit had gezien, maar op 24-jarige leeftijd zit hij al ruim een maand zonder club. Zijn aflopende contract met RC Genk werd niet verlengd, maar een mooie transfer lonkt. Volgens de Franse sportkrant L'Equipe hebben zowel Lille als Olympique Marseille interesse in de 23-voudig international van België.

We blijven in België, waar Björn Vleminckx het afgelopen seizoen de hooggespannen verwachtingen bij Club Brugge niet wist waar te maken. De 26-jarige aanvaller was het jaar daarvoor bij NEC topscorer geworden van de Eredivisie, maar kwam in de Eerste Klasse tot slechts zes competitietreffers. Vleminckx mag nu vertrekken en werd in verband gebracht met Feyenoord, maar zijn toekomst lijkt te liggen in de Bundesliga. Het gepromoveerde Greuther Fürth hoopt de blonde aanvaller spoedig te kunnen strikken.

Chelsea was deze zomer al erg actief op de transfermarkt en gaf al ruim 75 miljoen euro uit aan Eden en Thorgan Hazard, Marko Marin en Oscar. Maar de Champions League-winnaar is nog op zoek naar een rechtsback. Mathieu Debuchy, Maicon en Gregory van der Wiel werden al gelinkt met de Londense club, maar die lijken een transfer te kunnen vergeten. Stephan Lichtsteiner van Juventus is volgens Engelse media de droomkandidaat van manager Roberto Di Matteo.

De naam van Aaron Lennon zijn we nog niet eerder tegengekomen in het transferdagboek, maar de Engelse buitenspeler is nu in beeld bij Internazionale. De Milanezen zouden de rappe rechterspits willen betrekken in de op handen zijnde deal met Tottenham Hotspur omtrent doelman Júlio César, die al tijden op het verlanglijstje van de Londenaren staat.

Lennon was de afgelopen jaren een vast lid van het elftal van de vertrokken manager Harry Redknapp, maar mag White Hart Lane volgens Gazzetta dello Sport verlaten. De 25-jarige Engelsman komt naar verluidt niet voor in de plannen van André Villas-Boas, deze zomer aangesteld als nieuwe manager van The Spurs.

Een dag nadat Sir Alex Ferguson zich heeft uitgelaten over de transferperikelen rond Robin van Persie, heeft Wayne Rooney zich hard gemaakt voor de komst van de Nederlandse aanvaller. 'Hij is vanzelfsprekend een speler die ik bewonder. Als hij komt zou hij een geweldige aanwinst voor de ploeg zijn.'

De sterspeler van Manchester United ziet wel iets in een partnerschap met Van Persie. Volgens Engelse media zouden de twee een dodelijk duo vormen. 'Dat klinkt mij ook wel goed in de oren. Maar er zijn een hoop aanvallers hier: ikzelf, Welbeck, Chicharito (de Mexicaan Javier Hernández, red.) en ook Berbatov is er nog altijd.'

De komst van Van Persie behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Die van de in januari naar Paris Saint-Germain verhuizende Lucas Moura is inmiddels van de baan. Zijn zaakwaarnemer stelt dat er al een akkoord was tussen United en de Braziliaanse dribbelaar, die echter op het laatst van gedachten veranderde toen Leonardo, technisch directeur van PSG, zich met de zaak ging bemoeien.

'Alles was al rond tussen São Paulo en Manchester United', aldus Wagner Ribeiro. 'Het contract lag al klaar en moest alleen nog worden ondertekend. Toen belde Leonardo en hij vroeg me of hij met Lucas kon praten. Het feit dat hij Braziliaan is hielp Leonardo. Hij was erg aardig voor Lucas. De mogelijkheid om in Parijs – een veel plezieriger stad dan Manchester – te voetballen speelde mee. Bovendien maakte het project van PSG indruk op Lucas.'

Tot slot een bericht over Javi Martínez. Niet Barcelona naar Bayern München zou wel eens de nieuwe club van de multifunctionele middenvelder kunnen worden. Ersin Akan, belangenbehartiger van de Spanjaard, zegt tegen het Duitse Sport 1 dat de club en de speler eruit zijn, maar dat de transfersom de deal nog kan laten afketsen.

Bayern zou 26 miljoen euro hebben geboden, terwijl Athletic de Bilbao nog altijd veertig miljoen wil vangen. De kans op een transfer is volgens Akan fifty-fifty. Ook Barcelona, dat zijn interesse inmiddels heeft verlegd naar Arsenal-controleur Alexandre Song, hikte eerder deze zomer aan tegen de torenhoge afkoopsom die de Baskische club in het contract van de dynamische middenvelder heeft laten vastleggen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's