Transferdagboek 08/07: Adebayor, Krasic, Lampard

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 08/07: Adebayor, Krasic, Lampard

Arsenal lijkt zich voor te bereiden op het vertrek van Robin van Persie, die vorige week aangaf zijn medio 2013 aflopende contract niet te verlengen. The Gunners versterkten zich voor die mededeling al met Olivier Giroud (Montpellier) en Lukas Podolski (1. FC Köln), maar hebben zich nu ook gemeld voor Stevan Jovetic van Fiorentina. De aanvaller uit Montenegro heeft de clubs voor het uitkiezen, onder meer Chelsea en Juventus toonden al interesse. Fiorentina zou echter graag Arsenal-spits Marouane Chamakh naar Florence zien komen, waardoor de club uit Londen de beste papieren lijkt te hebben.

Maar de mogelijke transfersom die Arsenal opstrijkt voor Van Persie, naar verluidt zo'n 27 miljoen euro, kan ook aangewend worden om het middenveld te versterken. Franse media melden dat Arsenal een dubbelslag wil slaan bij Stade Rennes. Tongo Doumbia, een 22-jarige middenvelder uit Mali, en ploeggenoot Yann M'Vila worden namelijk met een overgang naar Noord-Londen in verband gebracht. Laatstgenoemde kwam tijdens het EK nog in actie met Frankrijk en Arsène Wenger is al jaren gecharmeerd van de eveneens 22-jarige middenvelder.

Dan over naar Parijs, waar het ambitieuze Paris Saint-Germain in Ezequiel Lavezzi (Napoli) nog maar één versterking voor het komende seizoen heeft binnengehaald. Marco Verratti moet de volgende aankoop worden. De negentienjarige aanvallende middenvelder maakte afgelopen seizoen veel indruk bij Pescara, dat promotie naar de Serie A afdwong. Verratti werd ook al in verband gebracht met Juventus, maar PSG lijkt slagvaardiger te handelen. De Franse topclub heeft liefst veertien miljoen euro over voor de nieuwe Pirlo.

Ook Burak Yilmaz (foto onder) maakte het afgelopen seizoen veel indruk. De 26-jarige spits was in 34 competitieduels liefst 33 keer trefzeker namens Trabzonspor, waardoor een transfer lonkt. Lazio leek lang op pole-position, maar Atlético Madrid meldde zich ook al. Beide Zuid-Europese clubs lijken echter achter het net te vissen, want Trabzon-voorzitter Sadri Sener maakte zondag bekend dat er inmiddels een akkoord is bereikt met Lokomotiv Moskou over een transfer. Het is nu aan Yilmaz om te beslissen of hij zijn loopbaan wil vervolgen in de Russische competitie. <br /><br /> Chelsea heeft de jacht geopend op rechtsback Cesar Azpilicueta. De verdediger van Olympique Marseille is de nieuwe naam op het verlanglijstje van The Blues nadat de Londense club het niet voor elkaar kreeg om Mathieu Debuchy te contracteren. Azpilicueta, jeugdinternational van Spanje, moet zo'n veertien miljoen euro kosten voor Chelsea, dat deze zomer afscheid neemt van José Bosingwa en Paulo Ferreira. Het vertrek van de twee verdedigers heeft ertoe geleid dat trainer Roberto Di Matteo koste wat kost versterking wil in de achterste linie.

Frank Lampard blijft naar eigen zeggen speler van Chelsea. De middenvelder werd in verband gebracht met een transfer naar Los Angeles Galaxy of een lucratieve deal bij een Chinese topclub. Lampard werd wel gespot in de City of Angels, maar beweert dat het slechts om een vakantie gaat. Samen met de geschorste Beckham bezocht Lampard een wedstrijd van LA Galaxy. 'Becks was geschorst voor de wedstrijd dus konden we in de box zitten. We hebben een mooie tijd gehad', verklaarde Lampard in de Engelse media.

Zoals zaterdag al gemeld werd staat André Villas-Boas open voor een vertrek van Rafael van der Vaart bij Tottenham Hotspur. Als er een goed bod op tafel komt kan er wat The Spurs betreft gesproken worden over een afscheid van de 99-voudig Oranje-international. Villas-Boas heeft ook al een vervanger op het oog: João Moutinho.

De Portugees, die indruk maakte op het EK, heeft de Engelse clubs echter voor het uitkiezen. The Daily Star meldt dat ook Chelsea en Manchester United interesse hebben. Voordeel voor Tottenham is echter dat Moutinho in het verleden al succesvol samenwerkte met Villas-Boas bij FC Porto. Samen wonnen zij in 2011 de Europa League met de Portugese topclub.

We blijven in Noord-Londen, want Tottenham is ook nog op zoek naar een spits. De club hoopt Emmanuel Adebayor, die het afgelopen jaar werd gehuurd van Manchester City, definitief vast te leggen. Maar er is concurrentie van Málaga, dat de 28-jarige spits uit Togo een veel hoger salaris kan bieden. Daarom heeft Villas-Boas zijn pijlen nu gericht op Robert Lewandowski.

De aanvaller van Borussia Dortmund heeft aan aandacht ook geen gebrek, want volgens The National heeft ook Chelsea interesse. Het lijkt er dus op dat Villas-Boas met zijn voormalige werkgever, in maart werd hij ontslagen door The Blues, moet concurreren voor de handtekeningen van Lewandowski en Moutinho.

Dan door naar de Serie A, waar Internazionale de selectie aan het verjongen is. Diego Forlán (33) en Lúcio (34) vertrokken al naar respectievelijk Internacional en Juventus, maar ook doelman Júlio César (32) mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. Samir Handanovic werd al bij Udinese opgepikt als vervanger, maar volgens Sky Sport Italia heeft Júlio César bedongen dat hij pas tijdens de winterstop de deuren achter zich dicht trekt in Milaan.

Een speler die juist in verband wordt gebracht met een toekomst als speler van Inter is Milos Krasic. De 27-jarige rechtsbuiten van Juventus kwam het afgelopen kampioensjaar weinig aan spelen toe in Turijn, waardoor hij mag vertrekken. Volgens Corriere dello Sport naar Inter, dat Lúcio transfervrij naar Juve liet gaan met het oog op toekomstige onderhandelingen over Krasic. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's