Transferdagboek 04/01: Elia, Kuijt, Poepon & Reyes

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk weer open. Voor de redactie van VI.nl is dat dan ook aanleiding ons transferdagboek nieuw leven in te blazen, met daarbij nadrukkelijk de opmerking dat het veelal om geruchten gaat. Serieuze onderhandelingen en/of eenmaal afgeronde transfers komen ook op andere wijze wel aan de orde.

Transferdagboek 04/01: Elia, Kuijt, Poepon & Reyes

Vijf seizoenen lang was Dirk Kuijt een vaste waarde bij Liverpool. Deze jaargang zit de Katwijker echter vaker op de bank dan hem lief is. Coach Kenny Dalglish is niet overtuigd van de kwaliteiten van de voormalige speler van FC Utrecht en Feyenoord en de Oranje-international zou zich inmiddels zorgen maken over zijn plek in de EK-selectie van Bert van Marwijk.

De oplossing zou komen uit Turkije. Galatasaray zou interesse hebben in Kuijt en bereid zijn om twaalf miljoen euro te investeren in de 31-jarige aanvaller die ook op de buitenkanten van het middenveld uit de voeten kan. The Reds hebben echter een prijskaartje van achttien miljoen om zijn nek hangen.

Als vervanger voor Kuijt heeft Liverpool een andere Oranje-international op het oog: Eljero Elia. De rappe linksbuiten komt bij Juventus, waar hij afgelopen zomer heen verkaste van Hamburger SV, totaal niet aan spelen toe en heeft precies 49 minuten Serie A-voetbal in de benen. Antonio Conte geeft vooralsnog de voorkeur aan Simone Pepe.

AS Roma-coach Luis Enrique is erg gecharmeerd van Thiago Motta van Internazionale. De voormalige speler van Barcelona is al een tijdje aan het steggelen over een nieuw contract en lijkt daar niet uit te komen met de beleidsbepalers in Milaan. Als wisselgeld brengt Roma David Pizarro in. De Chileense middenvelder speelt weinig en kent Internazionale. In 2005/06 speelde hij er namelijk al een seizoen.

Acht jaar geleden jaagde de complete Europese top op José Antonio Reyes die bij Sevilla wekelijks indruk maakte. Arsenal won de strijd maar in Engeland maakte hij zijn status niet waar. Dat lukte ook niet bij Real Madrid toen de buitenspeler besloot Engeland te verlaten. Benfica en Atlético Madrid werden zijn nieuwe werkgevers.

Bij die laatste club komt de 28-jarige Spanjaard momenteel weinig aan spelen toe. Atlético heeft inmiddels aangegeven dat hij mag vertrekken. Galatasaray heeft veel geld voor Reyes over, maar de speler zelf wil terug naar Sevilla, de club waar hij zijn beste voetbal liet zien.

Als afsluiter nog wat Nederlands nieuws. John Verhoek doet het goed bij ADO Den Haag maar speelt voor die club op huurbasis. De kans is groot dat Stade Rennes hem aan het einde van het seizoen weer terug wil hebben, ook al heeft de Hagenaar daar weinig oren naar. De residentie-club is echter evenzogoed op zoek naar een nieuwe spits en denkt daarbij hard aan Rydell Poepon van De Graafschap. ADO heeft inmiddels bij de Achterhoekers geïnformeerd naar de status van de 24-jarige Amsterdammer.

Bekijk hier al onze video's