Transferdagboek 01/08: Villa, Deco en Van Damme

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Mocht Xabi Alonso inderdaad de overstap maken naar Real Madrid, dan wil Liverpool de transfersom aanwenden om David Villa los te weken bij Valencia. Barcelona en Real Madrid meldden zich deze zomer al tevergeefs voor Villa, maar Liverpool denkt een geheim wapen te hebben om de spits te overtuigen een transfer naar The Reds te forceren. Fernando Torres moet zijn aanvalspartner bij de Spaanse nationale ploeg warm maken.

Transferdagboek 01/08: Villa, Deco en Van Damme

Jelle Van Damme zorgde afgelopen week voor een relletje bij Anderlecht met zijn verzoek om met het oog op een transfer Europees niet in actie te hoeven komen. Uiteindelijk speelde de voormalige Ajacied gewoon mee met Paars-Wit, dat met 5-0 te sterk was voor Sivasspor. Dat de verdediger nu tot de winterstop niet voor een andere club in de Europa Cup-toernooien mag uitkomen, weerhoudt Aston Villa er niet van Van Damme terug te willen halen naar Engeland, weet The Daily Mail.

De Ivoriaanse aanvaller Seydou Doumbia is het seizoen in Zwitserland goed begonnen door vier keer te scoren in drie wedstrijden. Dat voedt speculaties dat hij nog deze zomer een transfer gaat maken. Borussia Dortmund en Fulham volgen de verrichtingen van Doumbia al en volgens Sky Sports zal het rijtje clubs nog wel langer worden. We wachten met spanning af of we meer zullen horen over deze Ivoriaan.

Tot slot zou Besiktas willen shoppen in Engeland. De Turkse topclub wil volgens The Daily Mail de Kameroener Geremi verlossen van het gedegradeerde Newcastle United. Bovendien is het Besiktas ook opgevallen dat Deco, die wil vertrekken bij Chelsea, nog geen nieuwe club heeft gevonden. Volgens Fanatik zullen de Turken snel een bod doen op de Portugese international.

Bekijk hier al onze video's