Transferdagboek 01/07: Nasri, O'Shea en Lukaku

De transfermarkt is geopend en dus wemelt het van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 01/07: Nasri, O'Shea en Lukaku

De voorspelling van Arsenal-manager Arsène Wenger over drukke zomermaanden komt uit. Het zijn nu al intensieve dagen, terwijl de transfermarkt officieel nog niet eens is geopend. De Franse coach staat op het punt de Lille-aanvaller Gervinho te verwelkomen. Met de transfer is een bedrag van ruim elf miljoen euro gemoeid.

Maar daarmee is Arsenal allerminst klaar op de transfermarkt. Wenger maakt zich sterk voor versterking van de defensie. De naam Jan Vertonghen zingt al langer rond, maar als alternatief voor de Ajax-verdediger komen The Gunners met een verrassende naam op de proppen; John O'Shea van Manchester United.

Ook Bolton Wanderers-verdediger Gary Cahill blijft in beeld bij Arsenal, dat vooralsnog echter niet wil voldoen aan de vraagprijs van achttien miljoen euro. Door het inbrengen van Henri Lansbury en Igansi Miguel als ruilmiddel probeert de Londense club de afkoopsom te drukken.

Arsenal zal ook flink in de buidel moeten tasten om de achttienjarige spits Romelu Lukaku weg te lokken bij Anderlecht. De beoogde aanvalspartner van Robin van Persie staat namelijk op het lijstje van menig Europese topclub.

Aan de andere kant dreigt Arsenal aan kwaliteit te gaan inboeten. Barcelona is nog steeds in de markt voor Cesc Fabregas. Manchester City staat ook met de neus tegen de etalage in Londen, waarbij Samir Nasri en Gaël Clichy de beoogde aankopen zijn. Het prijskaartje van totaal 25 miljoen euro is voor City niet het probleem.

Bekijk hier al onze video's