Transfer Sánchez rond: Ajax incasseert veertig miljoen euro

Reacties

Ajax is Davinson Sánchez al na één seizoen kwijtgeraakt. De 21-jarige Colombiaan heeft met zijn overstap naar Tottenham Hotspur zijn gedroomde transfer te pakken. Beide clubs bevestigen dat er een akkoord is bereikt.

Transfer Sánchez rond: Ajax incasseert veertig miljoen euro

Ajax meldt dat het veertig miljoen euro incasseert voor de verdediger. Dit bedrag kan oplopen tot 42 miljoen euro. Nooit eerder werd een speler voor zo'n hoog bedrag weggekocht uit de Eredivisie. Sánchez moet nog wel een medische keuring ondergaan in Londen. Tevens dient zijn werkvergunning nog te worden geregeld.

Ajax nam Sánchez vorig jaar zomer voor ongeveer vijf miljoen euro over van Atlético Nacional, de club uit zijn geboorteland. In Amsterdam groeide de verdediger snel uit tot een rots in de branding. In 46 officiële duels voor Ajax maakte hij zes doelpunten. Zijn contract bij de hoofdstedelingen liep nog door tot medio 2021.

De afgelopen dagen diende de transfer zich al aan. Sánchez maakte geen deel uit van de Ajax-selectie voor het Eredivisie-duel met Heracles Almelo en het Europa League-treffen met Rosenborg BK.

'Er is bij Ajax amper geanticipeerd op vertrekkende spelers'

'We wilden de groep bij elkaar houden, maar dan komt er een club voor Davinson Sánchez en voor zulke bedragen moet je toch gaan luisteren', zei Ajax-trainer Marcel Keizer eerder op vrijdag tijdens zijn persconferentie. 'Je probeert daarna snel te handelen, maar voor elke transfer die lukt mislukken er ook tien. Dat is zonde, maar zo gaat het niet alleen bij ons.'

Voor Tottenham Hotspur is Sánchez, die tot medio 2023 tekende, pas de eerste zomerse versterking. De andere clubs in de top van de Premier League waren allemaal al zeer actief.

'Davinson Sánchez past perfect bij Tottenham Hotspur'
Ajax-goudmijn Sánchez was simpelweg te goed voor de Eredivisie

Bekijk hier alle zomertransfers van Ajax

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.