Transfer Bergwijn naar Ajax onbespreekbaar voor PSV

Reacties

Nu de strijd om Steven Bergwijn is losgebarsten, heeft PSV tegenover Voetbal International gereageerd op de interesse van concurrent Ajax. De Amsterdammers hebben de belangstelling voor de 21-jarige aanvaller kenbaar gemaakt bij diens management. PSV hoorde nog niets van Ajax en ontving dus ook geen bod.

Transfer Bergwijn naar Ajax onbespreekbaar voor PSV

Directeur spelerszaken Marc Overmars kan zich die moeite ook besparen, want voor PSV is een transfer van Bergwijn naar Ajax onbespreekbaar. Als de Amsterdammers, nadat woensdag de titel officieel wordt binnengehaald, zich toch melden voor Bergwijn, krijgen ze vanuit Eindhoven een keihard Nee te horen.

Gezien de financiën zou Ajax het Bayern München van Nederland kunnen worden waarbij de grootste talenten van de directe concurrenten worden opgehaald. PSV lijkt met deze reactie een stevig signaal af te geven, ze zijn overduidelijk niet gevoelig voor eventuele powerplay van Ajax.

Hoewel Bergwijn na de winterstop terug is gezakt, heeft hij met vijftien doelpunten en dertien assists een goed seizoen in Eindhoven. De Amsterdammer, die basisspeler werd van het Nederlands elftal, moet Ajax van nieuwe aanvallende impulsen voorzien. In het verleden speelde de vleugelaanvaller in de jeugd van de Amsterdammers.

De verkoop van Bergwijn – hij wil het liefst voor het begin van de Nations League duidelijkheid hebben over zijn toekomst – kan het startsein zijn voor een lucratieve transferzomer in Eindhoven. Internazionale, Manchester United, Bayern München, Borussia Dortmund en 1899 Hoffenheim volgen Bergwijn al wat langer zeer intensief. PSV hoopt op een recordbedrag voor Bergwijn: gedacht wordt aan naar verluidt veertig miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer S. Bergwijn
Meer over S. Bergwijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.