Tranmere Rovers jubelt: FA Cup-droomduel na stunt tegen Watford

Reacties

Het is feest bij Tranmere Rovers, uit de League One. Donderdagavond stuntte de bescheiden club in het FA Cup-toernooi tegen Premier League-club Watford, zondagmiddag komt daardoor Manchester United op visite, in datzelfde toernooi.

Tranmere Rovers jubelt: FA Cup-droomduel na stunt tegen Watford
© Pro Shots
Tranmere Rovers
Tranmere Rovers
nv
2 - 1
Watford
Watford

Zo'n drie weken geleden speelde Watford thuis al met 3-3 gelijk tegen Tranmere Rovers, waardoor er een replay nodig was. Die volgde donderdagavond, en daarin was de ploeg uit de League One (na verlenging) met 2-1 te sterk. Emmanuel Monthe zorgde voor rust al voor de 1-0, na de gelijkmaker van Kaylen Hinds was Paul Mullin in de 104de minuut de gevierde man.

'Het was een zware wedstrijd', zo treurde Watford-manager Nigel Pearson (die zijn ploeg in de Premier League juist weer aan het swingen heeft gekregen) na afloop. Hij stuurde een B-team het veld in, maar had daar geen spijt van. 'We hebben veel geleerd over onze jonge spelers, en ik vond dat de oudere spelers het goed deden. Al met al: gefeliciteerd aan Tranmere. En voor de mensen die denken dat wij de FA Cup niet serieus nemen: dat doen we wél, alleen konden we vandaag gewoon geen risico's nemen met een aantal eerste elftal-spelers.'

Voor de laagvlieger uit de League One zijn het momenteel geweldige dagen. Dankzij de stuntzege op Watford zit Tranmere bij de laatste 32 ploegen van het FA Cup-toernooi, een ronde waarin een droomtegenstander wacht. Manchester United komt op bezoek, en die wedstrijd staat al direct voor komende zondag op de planning.

Tranmere-manager Micky Mellon was na afloop van de verrassende zege dan ook dolblij met dat vooruitzicht. 'We gaan álles geven, net zoals vanavond. We zullen de club weer zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Het feit dat Man Utd momenteel stroef draait, zie ik niet als een extra kans', bleef hij echter bescheiden. 'Zij zijn een onwaarschijnlijk grote club, en wij staan onderaan in de League One. Maar als iedereen zich helemaal kapot werkt: wie weet', zo sloot hij hoopvol af.

Man Utd in 2020: 'Pogba met verlies verkopen!'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.