Tranen en drie punten voor Atalanta bij indrukwekkend eerbetoon aan Astori

Reacties

Atalanta Bergamo heeft de emotionele wedstrijd tegen Fiorentina ondanks een valse start gewonnen. Het oranje getinte Udinese boekte een belangrijke zege.

Tranen en drie punten voor Atalanta bij indrukwekkend eerbetoon aan Astori
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
3 - 1
Fiorentina
Fiorentina

Zoals bij alle wedstrijden in de Serie A werd in de dertiende minuut stilgestaan bij Davide Astori, die maandag een jaar geleden overleed. Het eerbetoon werd zondag extra gevoeld in Atleti Azzurri d'Italia vanwege zijn verleden bij Fiorentina en zijn geboorteplaats in de buurt van Bergamo.

De wedstrijd zelf was op dat moment al op gang gekomen. Muriel profiteerde in de derde minuut van een foute terugspeelbal van Marten de Roon. De bliksemstart van Fiorentina bleek niet genoeg voor een positief resultaat. Atalanta, waar Hans Hateboer invaller was, had voor rust al orde op zaken gesteld met goals van Josip Ilicic en Alejandro Gómez. In de tweede helft maakte Robin Gosens met zijn tweede Serie A-treffer van het seizoen een einde aan de onzekerheid.

Udinese
Udinese
2 - 1
Bologna
Bologna

Het oranje getinte Udinese heeft in de strijd tegen degradatie een belangrijke zege geboekt op het Bologna van Mitchell Dijks. Hidde ter Avest, William Troost-Ekong, Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar stapten dankzij Ignacio Pussetto als winnaars van het veld. De 23-jarige Argentijn verdiende in de eerste helft een strafschop – Rodrigo De Paul opende daaruit de score – en werd na de Bologna-gelijkmaker van Rodrigo Palacio door zijn treffer in de 79ste minuut de matchwinner.

SPAL
SPAL
1 - 2
Sampdoria
Sampdoria

Fabio Quagliarella beleefde tegen SPAL een productieve dag namens Sampdoria. De 36-jarige spits maakte in het eerste kwartier het verschil met twee goals, waarmee hij zijn seizoenstotaal opvoerde tot negentien treffers. Het bleek ook voldoende voor de zege bij SPAL, dat pas in blessuretijd via Jasmin Kurtic iets terugdeed. De thuisploeg voelde zich ook tekortgedaan door de VAR. De arbitrage, die vanwege technische problemen aanvankelijk via walkie-talkie communiceerde, keurde een SPAL-goal af vanwege minimaal buitenspel. Na die beslissing verliet een deel van het thuispubliek de tribunes uit onvrede over de VAR.

Torino
Torino
3 - 0
Chievo
Chievo

Salvatore Sirigu heeft zich een Serie A-record van Torino eigen gemaakt. De doelman hield zondag tegen Chievo voor de zesde keer op rij zijn doel schoon, waarmee het record van Luciano Castellini uit het seizoen 1976/77 van 517 minuten zonder tegengoal werd gebroken. Andrea Belotti gaf de middag van Torino extra kleur door een kwartier voor tijd met een fraaie treffer de thuisploeg op weg te helpen naar een zege op Chievo, dat in blessuretijd nog goals van Tomas Rincon en Simone Zaza moest incasseren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.