Trainingskampen en oefenduels Eredivisie: wat doen de clubs?

Reacties

In de eerste week van 2024 begint de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Clubs vliegen uit naar warme oorden of kiezen voor de eigen vertrouwde omgeving. Een overzicht.

Trainingskampen en oefenduels Eredivisie: wat doen de clubs?
© Pro Shots

Alleen de door de club bevestigde oefenduels zijn meegenomen in dit overzicht.

Ajax

Ajax belegt in de eerste week van januari een trainingskamp in Cádiz. De Amsterdamse club zal van dinsdag 2 tot en met zondag 7 januari verblijven in de Spaanse badplaats. Het trainingskamp wordt op zondag afgesloten met een oefenduel met Hannover 96 (aftrap: 13.00 uur). Een dag daarvoor nemen de reserveteams van beide clubs het tegen elkaar op.

Almere City FC

Almere City reist niet af naar het buitenland voor een trainingskamp. Vooralsnog heeft de selectie van Alex Pastoor helemaal geen plannen om tijdelijk elders te trainen. Wel wordt er geoefend tegen SC Heerenveen.

AZ

AZ bereidt zich in Spanje voor op de tweede competitiehelft. Van 2 tot en met 6 januari verblijven de Alkmaarders in Estepona. AZ heeft Borussia Dortmund gestrikt voor een oefenduel. Deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 6 januari om 15.00 uur.

Excelsior

Excelsior reist af naar Spanje, waar het zich in Alicante van 3 tot en met 8 januari gaat voorbereiden op de tweede seizoenshelft. FC St. Pauli is op 7 januari de tegenstander van Excelsior, om 15.30 uur begint de oefenpot.

Feyenoord

Feyenoord reist in de eerste week van januari af naar bekend gebied. Zoals in de laatste jaren vaker is Marbella de plek waar de regerend landskampioen zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft. Van 1 tot en met 6 januari traint de selectie van Arne Slot op het Marbella Football Center; het trainingskamp wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen FSV Mainz 05. Op 6 januari wordt er om 12.30 uur gespeeld tegen de Duitse club.

Fortuna Sittard

In tegenstelling tot veel andere Eredivisie-clubs heeft Fortuna Sittard vooralsnog geen plannen voor een trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Ook over oefenwedstrijden is nog niets bekend in Limburg.

Go Ahead Eagles

Ook bij Go Ahead Eagles start op 2 januari de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De verrassing van dit seizoen blijft in Nederland en gaat van 2 tot en met 6 januari naar het Brabantse Mierlo. Op 6 januari wordt er geoefend tegen Borussia Mönchengladbach, om 13.00 uur.

SC Heerenveen

SC Heerenveen blijft in Nederland om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De selectie van Kees van Wonderen heeft van 5 tot en met 7 januari een klein trainingskamp, Almere City FC is de tegenstander in een oefenpot.

Heracles Almelo

Heracles Almelo vertrekt na de winterstop wel naar het buitenland. Van 3 tot en met 8 januari slaan de Tukkers de tenten op in het Spaanse Marbella. Op 7 januari oefent het tegen PSV, om 13.00 uur.

NEC

NEC gaat in de eerste week van het nieuwe jaar zoals meerdere clubs naar de Costa del Sol. Van 2 tot en met 7 januari verblijven de Nijmegenaren in het Spaanse La Cala de Mijas. Op 5 januari wordt gespard met Fortuna Düsseldorf, om 15.00 uur.

PEC Zwolle

Geen Spanje voor PEC Zwolle, maar een trainingskamp dichter bij huis. Van 3 tot en met 6 januari gaat de selectie van Johnny Jansen naar het Duitse Barsinghausen, waar het eigenlijk zou spelen tegen VfL Osnabrück. Deze wedstrijd werd echter afgelast.

PSV

Winterkampioen PSV vliegt op 2 januari richting Spanje, om zich in Estepona voor te bereiden op de allesbeslissende voetbalmaanden van het seizoen. De Eindhovenaren verblijven tot 8 januari in Spanje. Als oefenpartners zijn Heracles Almelo (7 januari, 13.00 uur) en Hamburger SV (7 januari, 16.30 uur) gestrikt.

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk vliegt nog iets verder dan Spanje en slaat de tenten van 2 tot en met 7 januari op in het Marokkaanse Marrakech.

Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam belegt deze winter een trainingskamp in Spanje, in San Pedro del Pinatar. Het is niet de eerste keer dat de club afreist naar trainingscomplex Pinatar Arena, ook in de winterstop van 2019/20 was dat zo. De Kasteelclub zal er van 2 tot en met 7 januari verblijven en oefent 6 januari tegen OH Leuven (12.00 uur).

FC Twente

In de eerste week van januari vliegt FC Twente richting de Spaanse zon. De Tukkers verblijven van 2 tot en met 8 januari in Oliva, in de buurt van Valencia. De selectie van Joseph Oosting heeft het voornemen om daar twee oefenduels te spelen. Op zondag 7 januari is Eldense de eerste tegenstander (12.30 uur), maandag volgt ook nog een ontmoeting met VfL Osnabrück (12.30 uur).

FC Utrecht

Ook FC Utrecht pakt het vliegtuig richting Spanje. De Domstedelingen gaan van 3 tot en met 9 januari op trainingskamp naar Real Club de Golf Campoamor. SK Beveren is de sparringpartner deze winter, op 7 januari staan de clubs tegenover elkaar.

Vitesse

Vitesse ziet af van het trainingskamp in de Algarve. De Arnhemmers sloegen daar de laatste twee jaar hun tenten op, maar hadden beide keren te maken met slechte weersomstandigheden. De clubleiding noemt de planning 'niet optimaal'. De selectie keert op 2 januari terug van het kerstreces voor de eerste training. In de twee weken voor de hervatting van de competitie tegen FC Utrecht (14 januari) zal er getraind worden en wordt er geoefend tegen VfL Bochum (7 januari, om 14.00 uur). De kosten van een verblijf aan de Portugese zuidkust spelen uiteraard een rol, al noemt niemand dat bij Vitesse als hoofdreden.

FC Volendam

Nog niet zo heel lang geleden was Turkije een populaire uitvalsbasis voor Eredivisie-clubs. Dat is inmiddels niet meer zo. Alleen FC Volendam bereidt zich in Turkije voor op de tweede seizoenshelft. De club reist af naar Belek, voor een trainingskamp van 2 tot en met 9 januari. Met FK Partizani (Albanië) en FC Winterthur (Zwitserland) heeft de club twee buitenlandse teams gestrikt voor oefenduels.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.