Trainerscursus met Stam, Jonk, Davids en Van Nistelrooy

Reacties

De KNVB heeft zestien trainers in opleiding toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal. Daarbij zit ook Ruud van Nistelrooy, die vanaf augustus deel uitmaakt van de technische staf bij Oranje als assistent onder de nieuw benoemde bondscoach Guus Hiddink.

Trainerscursus met Stam, Jonk, Davids en Van Nistelrooy

In het gezelschap bevinden zich meer grote namen (zie onderstaand de totale lijst). De cursus start op mei 2014 en loopt tot medio 2015.

-Mark van Bommel (PSV, Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar),
-Edgar Davids (geen club),
-Gert Peter de Gunst (PEC Zwolle),
-Roy Hendriksen (RKC Waalwijk),
-Damien Hertog (Feyenoord),
-Wim Jonk (Ajax),
-Bob de Klerk (Dalian Aerbin FC, China),
-Tieme Klompe (sc Heerenveen),
-Rob Maas (RKC Waalwijk),
-Youri Mulder (FC Twente),
-Ruud van Nistelrooy (PSV),
-Frank Peereboom (Ajax),
-Robin Pronk (FC Utrecht),
-Reinier Robbemond (AZ),
-Jaap Stam (Ajax)
-Remond Strijbosch (Helmond Sport).  

Van Bommel en Van Nistelrooy lopen momenteel beiden in het kader van de cursus TC1 stage bij de B1-junioren van PSV. Van Nistelrooy gaat als gemeld als assistent-bondscoach van Guus Hiddink aan de slag, maar zal zijn praktijkstage bij PSV of Jong PSV afwerken. Daarover heeft hij reeds afspraken met PSV gemaakt. De clubleiding van PSV maakt ook graag ruimte voor een stageplek voor Van Bommel. De voormalige middenvelder is momenteel tevens asssistent-bondscoach van Oranje-17.

Hendriksen en Maas zijn 'de cultuurbewakers van RKC'. In de zoektocht naar een nieuwe trainer voor RKC Waalwijk zijn de huidige assistenten van vertrekkend trainer Erwin Koeman leidend. Dat stelde algemeen directeur Remco Oversier onlangs in gesprek met VI. 'We zullen hen nauw betrekken bij de aanstelling van een nieuwe trainer. Omdat de twee nog niet over het vereiste diploma beschikken moet iemand gevonden worden die wél gediplomeerd is.'

Hertog is bij Feyenoord hoofd opleiding en is op aanraden van de club voor de opleiding ingeschreven. Ook het aandeel van Ajax is stevig. Jaap Stam is specialistentrainer van de Amsterdamse verdedigers en wordt genoemd als mogelijk assistent van AC Milan-coach Clarence Seedorf. Wim Jonk maakt bij Ajax deel uit van het technisch hart en houdt als hoofd opleiding de talenten van Ajax in de gaten.

Edgar Davids zit sinds zijn vertrek bij FC Barnet zonder club. Klompe vervult als assistent van Heerenveen-coach Marco van Basten en clubicoon een belangrijke rol bij SC Heerenveen. Youri Mulder is assistent bij FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.