Trainer laat Vertonghen via briefje lachen om bijzondere tactiek

Reacties

Diepgravend onderzoek van Het Nieuwsblad uit België heeft een dappere poging van Anderlecht aan het licht gebracht. Coach Brian Riemer had grote plannen in de verlenging van het bekerduel met RC Genk, wat een glimlach bij Jan Vertonghen bezorgde.

Trainer laat Vertonghen via briefje lachen om bijzondere tactiek
© Pro Shots
Genk
Genk
nv
1 - 0
Anderlecht
Anderlecht

Anderlecht en Genk stonden woensdagavond tegenover elkaar in de achtste finale van het Croky Cup-toernooi, in reguliere speeltijd werd niet gescoord. Toen Joseph Paintsil namens Genk de score opende in de verlenging, bedacht Riemer een plan voor de slotfase van de wedstrijd.

Via een inmiddels welbekende manoeuvre werd aanvoerder Vertonghen op de hoogte gebracht van het plan. Hem werd een briefje met daarop de tactiek aangereikt. Vertonghen grinnikte bij het lezen van de instructies en verscheurde vervolgens het papier.

Het Nieuwsblad verzamelde de snippers, sloeg aan het puzzelen en zag dat Anderlecht in de laatste minuten van de wedstrijd met één verdediger wilde spelen om een gelijkmaker af te dwingen. Het plan werkte uiteindelijk niet, Genk hield de 1-0 voorsprong vast en werd een dag later gekoppeld aan Antwerp FC in de kwartfinale van het Belgische bekertoernooi.

Het beruchte briefje
© Het Nieuwsblad
Het beruchte briefje
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.