Trainen onder Julian Nagelsmann: 'Alsof we naar de universiteit gingen'

Reacties

Na zijn transfer van PSV naar 1899 Hoffenheim werkte Joshua Brenet een seizoen met Julian Nagelsmann. De rechtsback van FC Twente is vol lof over de huidige trainer van Bayern München, die hem heel graag naar Duitsland wilde halen.

Trainen onder Julian Nagelsmann: 'Alsof we naar de universiteit gingen'
© Pro Shots

Brenet vertelt in een uitgebreid interview met Voetbal International dat Hoffenheim voor hem een tussenstap had moeten worden voor de uiteindelijke transfer naar de echte top. Dat liep anders, toch is de verdediger dankbaar voor de tijd die hij met Nagelsmann doorbracht. Toen Brenet bij Hoffenheim tekende, was al bekend dat de trainer na dat seizoen naar RB Leipzig zou vertrekken.

'Nagelsmann, poeh', begon Brenet. 'Wat een trainer. Je kan hem zien als het brein van het voetbal. Die man is tactisch zó sterk. Wie anders dan hij zou het voor elkaar krijgen om een club als Hoffenheim naar de topvier van Duitsland te leiden? Nagelsmann heeft een ongekende visie. Als spelers zeiden we tegen elkaar dat de trainingen voelden alsof we naar de universiteit gingen, als je zag wat hij allemaal deed.'

Brenet omschrijft de visie van Nagelsmann als 'next-level'. 'Zijn visie was dat het hem niets interesseerde hoeveel goals we om onze oren kregen. Zolang we er zelf maar meer maakten. Als we er drie tegen kregen, moesten we er zelf vijf maken. Dat zag je ook aan de resultaten. Voor het publiek was het altijd een show om naar te kijken. Er zat geen enkel saai moment tussen. Het was constant: gaan, gaan, gaan. Nagelsmann had op een gegeven moment zelfs de regel dat we van onze eigen keeper binnen zes seconden bij het doel van de tegenstander moesten komen. Dat is eigenlijk absurd, maar zo denkt hij.'

Lees in de VI van deze week en op VI PRO het hele interview met Joshua Brenet, die vertelt over zijn moeilijke periode bij Hoffenheim, een verloren half jaar bij Vitesse en het geschenk uit de hemel uit Enschede.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.