Toverende Messi en ontketend Argentinië onderstrepen WK-ambities

Reacties

Lionel Messi lijkt op zijn best op het WK in Qatar te gaan verschijnen. De Argentijn begon wervelend aan het seizoen bij zijn club Paris Saint-Germain en bij de nationale ploeg onderstreepte hij zijn huidige vorm. Tegen Honduras schoot hij twee keer raak, waarvan een keer op fenomenale wijze.

Toverende Messi en ontketend Argentinië onderstrepen WK-ambities
Argentinië
Argentinië
3 - 0
Honduras
Honduras

Met oud-Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico op de linkerhelft van de achterhoede in de basiself kwam Argentinië voor de dag. Voor het duel met Honduras was de ploeg - geleid door aanvoerder Messi - al 31 wedstrijden ongeslagen. Met ook nog eens de winst in de Copa América in de tas een perfecte voorbereiding op het WK.

Ook Honduras was geen partij. Nadat Internazionale-spits Lautaro Martínez na een ruim kwartier de score opende, was het de beurt aan de captain om weer eens de show te stelen. Messi - vastberaden om zich tijdens het WK in ieder geval nog één keer op het hoogste podium te laten gelden - mocht op slag van rust vanaf elf meter de voorsprong verdubbelen.

Het hoogtepunt vond echter in de 69ste minuut plaats. Een onzorgvuldigheid bij Honduras zorgde ervoor dat de bal bij zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or in de voeten werd geschoven. Met de keeper iets voor zijn goal besloot de dribbelende kunstenaar het publiek te trakteren op een prachtige treffer. De subtiele, razendsnel bedachte stift kreeg de Argentijnse achterban op de banken.

Tekst gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Messi bevestigt topvorm
Voor de camera's van TyC Sports keek Messi vooruit naar het WK. Het is zijn hoofddoel dit jaar. Al vindt zelfs de grootste speler ter wereld het allemaal wel een beetje spannend. 'Ik kijk er met veel verlangen en enthousiasme naar. Maar ook met angst, omdat het al zo dichtbij is. We zijn hetzelfde als onze fans. We hebben het verlangen om te winnen, alleen blijven we kalm.'

'Dit is een geweldig team', onderstreepte Messi de huidige vorm van zijn ploeggenoten. Mogelijk is het zijn laatste kans op de wereldtitel. 'We genieten van elk moment dat we samen zijn. En dit is de laatste keer tot we naar Qatar gaan. We gaan nu van iedere gelegenheid gebruik maken om beter te worden. Daarnaast kunnen we nieuwe dingen proberen. Ik heb weer genoten.'

Tekst gaat verder onder de foto.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En daar begint ook voor Messi alles mee. Bij PSG is hij al nauwelijks af te stoppen, terwijl ook bij de nationale ploeg zijn vorm zichtbaar is. La Pulga bevestigt dat hij goed op weg is in aanloop naar Qatar. 'Anders dan vorig jaar. Toen had ik een slechte tijd. Maar ik ben anders in mijn hoofd, aangepast aan de club, kleedkamer en speelwijze, begonnen dit jaar. Ik voel me echt heel erg goed.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.