Tottenham verplettert Bournemouth dankzij Kane

Reacties

Harry Kane heeft zijn honger naar doelpunten gestild op bezoek bij Bournemouth. Dankzij een vreetbui van de aanvalsleider was Tottenham Hotspur met 5-1 veel te sterk voor de promovendus.

Tottenham verplettert Bournemouth dankzij Kane

Pas in de tiende speelronde is Harry Kane volledig losgekomen. De Tottenham-spits was vorig seizoen met 21 competitietreffers een van de absolute sensaties in de Premier League, maar maakte in de huidige editie van de Engelse competitie nog geen indruk met slechts één treffer. Tegen Bournemouth raasde Hurricane, zoals zijn bijnaam luidt, als vanouds door de defensie van de opponent.

Nadat de 22-jarige spits zijn eerste treffer van de middag vanaf de strafschopstip had gemaakt, gleed hij uit een voorzet van Christian Eriksen nummer twee binnen. Na een intikker mocht Kane zich de maker van een hattrick noemen. Moussa Dembélé en Erik Lamela profiteerden van slordigheden in de Bournemouth-verdediging en pikten ook een doelpunt mee.

De vijfklapper van Spurs viel bij Eddie Howe ongetwijfeld rauw op het dak. De manager van de promovendus zag dat zijn ploeg een bliksemstart kende dankzij Matt Ritchie. De linkspoot knalde de openingstreffer binnen de eerste minuut voorbij doelman Hugo Lloris. Met zijn goal na 49 seconden kroonde de Schot zich tot de maker van het snelste Premier League-doelpunt van het seizoen.

De vliegende start mocht niet baten. Tottenham bezorgde The Cherries de zesde competitienederlaag van het seizoen. Door de uithaal van Londense makelij klimt Tottenham naar plaats zes en moet Bournemouth het met positie zeventien doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.