Tottenham verliest ondanks doelpunt Van der Vaart

Everton heeft een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van Tottenham Hotspur, dat al sinds begin november zonder nederlaag was. Liverpool ging weer eens onderuit op vreemde bodem.

Everton - Tottenham Hotspur 2-1Het onderonsje tussen de twee voormalig Ajacieden John Heitinga en Rafael van der Vaart is geëindigd in een overwinning voor eerstgenoemde. Zijn Everton was in eigen huis te sterk voor Tottenham Hotspur. Louis Saha opende al in de derde minuut de score namens de thuisclub door Heurelho Gomes met een schot van afstand te kloppen, het was zijn eerste treffer in elf maanden.

Maar de bezoekers kregen al snel daarop goede kansen op de gelijkmaker. Van der Vaart mikte van afstand naast en de middenvelder zag een voorzet van hem naast gekopt worden door Peter Crouch. Maar in de tiende minuut werd het dan toch 1-1. Crouch kopte de bal terug op Van der Vaart, die eveneens met het hoofd de verdiende gelijkmaker wist binnen te knikken.

Het betekende alweer de elfde treffer van Van der Vaart in dienst van The Spurs. Zes keer was Crouch de aangever. Jermaine Beckford was nog voor rust dicht bij de 2-1, terwijl Crouch nog een treffer afgekeurd zag worden. In de tweede helft was Van der Vaart twee keer bijna trefzeker, maar het was Everton dat een kwartier voor tijd op voorsprong kwam. Een schot van Saha kwam via Gomes bij Seamus Coleman terecht, die de eindstand met een rake kopbal bepaalde op 2-1.

Blackburn Rovers - Liverpool 3-1Liverpool leek weer op de weg terug in de Premier League, maar leed bij Blackburn Rovers alweer zijn derde nederlaag in de laatste vier competitieduels. Benjamin Mwaruwari was de grote man aan de kant van de thuisclub door zowel de 2-0 als de 3-0 te maken, nadat Martin Olsson in de 31ste minuut de score al had geopend namens de ploeg van manager Steve Kean.

Steven Gerrard redde in de 81ste minuut de eer namens de bezoekers en had de wedstrijd een spannend slot kunnen geven, ware het niet dat de middenvelder in de 86ste minuut een strafschop over schoot. Door de nederlaag blijft Liverpool Roy Hodgson bezig aan een uiterst beroerde reeks uitwedstrijden: van de laatste 27 duels op vreemde bodem wist zijn team er slechts één te winnen.

Overige uitslagenBolton Wanderers - Wigan Athletic 1-1 Foto: VI Images