Leicester City heeft zaterdagmiddag de volgende dreun uitgedeeld aan Tottenham Hotspur. Na matige resultaten van de club uit Londen in de Premier League en Champions League, ging het nu mis voor Tottenham bij The Foxes.

Leicester City
2 - 1
Tottenham Hotspur

Het was zoals wel vaker in de Premier League een duel vol VAR-momenten. Zowel Leicester als Tottenham zag een doelpunt afgekeurd worden. Al in de zeventiende minuut ging het feestje van Wilfred Ndidi niet door, omdat voor zijn intikker een teamgenoot buitenspel stond.

De 1-0 voorsprong - die dus niet doorging - zou wel verdiend zijn geweest, Leicester speelde immers sterk tegen Tottenham. De uitclub kon geen beroep doen op keeper en aanvoerder Hugo Lloris. Zijn vrouw beviel vlak voor de wedstrijd en dus was de Fransman er niet bij. Paulo Gazzaniga verving hem onder de lat en de Argentijn had het dus druk.

Toch was het Tottenham dat als eerste op het scorebord kwam, met dank aan Kane. De spits scoorde op bijzondere wijze, al liggend op de grond (zie foto boven) kreeg hij de bal langs keeper Kasper Schmeichel. Daarvoor had Kane een duw in de rug gekregen, maar zelfs in die situatie bleef de blik van de Engelsman op de goal gericht.

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino hield Christian Eriksen weer lang op de bank.

Het was precies wat Tottenham nodig had in dit lastige duel, maar het ging alsnog mis. Eerst zag Serge Aurier zijn doelpunt afgekeurd worden omdat in de aanval voor die goal Heung-min Son letterlijk een millimeter buitenspel stond. In plaats van de 0-2 viel daarna de 1-1. Ricardo Pereira werd volledig vrijgelaten in het strafschopgebied en via verdediger Danny Rose schoot hij twintig minuten voor tijd raak.

Gesterkt door de goal en het publiek ging Leicester op zoek naar meer en via James Maddison kwam het er ook. De smaakmaker van Leicester legde van afstand aan en vond met een harde knal de linkerhoek voor de 2-1. In de extra tijd, vanwege de VAR-momenten kwamen er liefst zes minuten bij, kwam Tottenham nauwelijks tot gevaarlijke momenten en dus trok Leicester de overwinning over de streep.

De kampioen van 2016 meldt zich daardoor voorlopig op de tweede plaats, achter koploper Liverpool. De Champions League-winnaar van vorig jaar ziet steeds meer concurrenten punten verspelen in de Premier League, terwijl het zelf nog foutloos is.