Tottenham kan het ook zonder Kane: Ten Hag met Man Utd onderuit in Londen

Tottenham Hotspur heeft de eerste thuiswedstrijd zonder Harry Kane omgezet in winst. Manchester United ondervond zaterdagavond de kracht van het vernieuwde Tottenham onder manager Ange Postecoglou.

© Viaplay
Tottenham Hotspur
2 - 0
Manchester United

De Engelse topclubs maakten er een heerlijk schouwspel van in Londen. De rust werd weliswaar bereikt zonder doelpunten, maar zowel de thuisclub als Man Utd kreeg grote kansen. Zo raakte Tottenham tweemaal kort achter elkaar het aluminium, kreeg Bruno Fernandes bijna de assist van het jaar achter zijn naam (zie video onder) en kreeg de Portugees zelf ook een dot van een kans. Daarnaast claimde Man Utd een strafschop na hands van Cristian Romero, maar de VAR ging daar niet in mee.

Kort in de tweede helft kreeg de wedstrijd wat het verdiende: een doelpunt. Pape Sarr zette de thuisclub, met Micky van de Ven wederom als basisspeler, op voorsprong (zie video onderaan). Erik ten Hag greep vervolgens in door Diogo Dalot, Christian Eriksen en Jadon Sancho in te brengen, maar Van de Ven en zijn collega's achterin hielden stand. Toen zeven minuten voor tijd de 2-0 viel via Ben Davies (en Lisandro Martínez), werd duidelijk dat Man Utd tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen ging aanlopen.

De defensie van Manchester United onder de loep op VI PRO.

De 1-0 bij Tottenham Hotspur - Manchester United

De 2-0 bij Tottenham Hotspur - Manchester United