Tottenham in extremis langs West Ham

Benni McCarthy hielp Blackburn langs Bolton. Paul Stalteri bekroonde een miraculeuse comeback van Tottenham bij West Ham.

Bolton Wanderers-Blackburn Rovers 1-2
Benni McCarthy en Blackburn maakten een einde aan de reeks van acht opeenvolgende thuiszeges van Bolton. De Zuid-Afrikaanse aanvaller benutte in de tweede helft twee strafschoppen en hielp zijn ploeg daarmee aan een 2-0 voorsprong. De eerste keer mocht hij aanleggen na een overtreding op David Bentley, de twee maal was hij zelf het slachtoffer geweest. Nicolas Anelka zorgde nog wel voor een spannende laatste drie minuten, maar verder dan een afgekeurde buitenspelgoal van Abdoulaye Faye kwamen The Trotters niet.

West Ham United-Tottenham Hotspur 3-4
Stalteri besliste een doldwaze Londese derby in het voordeel van Tottenham. In de vijfde minuut van de blessuretijd tikte hij de rebound binnen nadat doelman Robert Green een inzet van Jermain Defoe had gekeerd. Daarmee kreeg de derby een onterecht einde, want beide ploegen verdienden een punt. The Hammers waren in de eerste helft de betere geweest, terwijl de tweede helft aan The Spurs toebehoorde.

Dankzij een afstandsschot van Mark Noble en een rake vrije trap van Tevéz was West Ham met een 2-0 voorsprong gaan rusten, maar na twintig minuten in de tweede helft stond Tottenham alweer op gelijke hoogte dankzij een benutte strafschop van Defoe en een volley van Teemu Tainio.

In de slotfase kwamen The Hammers via de net ingevallen Bobby Zamora onverwacht op een 3-2 voorsprong, maar in de 89ste minuut krulde Dimitar Berbatov een vrije trap achter doelman Robert Green voor de 3-3. Waarna Stalteri in de laatste seconden toesloeg en de ploeg van coach Martin Jol aan de achtste plaats hielp.