'Tottenham gaat voor Belgische bondscoach als opvolger Mourinho'

Reacties

De zoektocht van Tottenham Hotspur naar een nieuwe hoofdtrainer is in volle gang. Roberto Martínez lijkt op dit moment de belangrijkste kandidaat om de handschoen op te pakken.

'Tottenham gaat voor Belgische bondscoach als opvolger Mourinho'
© Pro Shots

Martínez (47) is sinds de zomer van 2016 de bondscoach van België en heeft nog een contract dat tot volgend jaar doorloopt. De Spanjaard zou echter hebben aangegeven dat hij na het EK weer als clubtrainer aan de slag zou willen. Sky Sports heeft begrepen dat Martínez al heeft gesproken met Tottenham en dat de gesprekken later deze week een vervolg gaan krijgen.

Tottenham nam in april afscheid van José Mourinho en liet oud-speler Ryan Mason als interim-trainer het seizoen afmaken. De Londenaren werden in hun zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer eerder al gelinkt aan Julian Nagelsmann en Erik ten Hag, maar laatstgenoemde verlengde zijn contract bij Ajax, terwijl Nagelsmann aan de slag gaat bij Bayern München. Brendan Rodgers gaf al snel aan dat hij geen interesse had om Leicester City te verlaten.

De technische leiding van Tottenham lijkt nu dus te zijn uitgekomen bij Martínez, die in het Verenigd Koninkrijk eerder werkzaam was als coach van Swansea City, Wigan Athletic en Everton. Graham Potter van Brighton & Hove Albion en de momenteel werkloze Ralf Rangnick staan ook nog op het kandidatenlijstje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.