Totale ineenstorting FC Den Bosch breekt Boessen op

Reacties

FC Den Bosch heeft per direct de samenwerking met hoofdtrainer Wil Boessen beëindigd. De Keuken Kampioen Divisie-club maakt dinsdag bekend dat de coach in de resterende wedstrijden niet meer op de bank zit.

Totale ineenstorting FC Den Bosch breekt Boessen op

Voorzitter Jan-Hein Schouten van de raad van commissarissen geeft te kennen dat de teleurstellende resultaten van FC Den Bosch ten grondslag liggen aan de beslissing om Boessen te laten vertrekken. 'De teleurstellende resultaten in de tweede seizoenshelft zijn zichtbaar op het veld en in de statistieken', aldus Schouten.

FC Den Bosch ging als koploper de winterstop in en won daarna ook nog de tweede periodetitel. Vanaf eind januari kwam de klad erin: zo beleefde de Brabantse club een zwakke serie wedstrijden waarin zesmaal op rij niet werd gewonnen.

Streep door overname
Eind maart werd bovendien duidelijk dat de KNVB geen toestemming verleende aan Kakhi Jordania om de club over te nemen, maanden nadat Jordania en FC Den Bosch hun samenwerking al in gang hadden gezet.

De resultaten op het veld hielden intussen ook niet over. Slechts één van de laatste acht wedstrijden eindigde in een zege, tegenover twee remises en vijf nederlagen. Maandagavond verloor FC Den Bosch nog de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (2-0).

Daags na die nederlaag moet Boessen het veld ruimen. 'Hij beheerst het vak en heeft het respect van de spelers', benadrukt voorzitter Schouten in het officiële communiqué dat FC Den Bosch heeft doen uitgaan.

'Hij heeft het voetbal echt weer teruggebracht bij FC Den Bosch. Talenten zijn sterker geworden, dragende spelers zelfs. Dat is de verdienste van Wil. Helaas zien we die ontwikkeling niet meer gepaard gaan met resultaten. Op dit moment hebben wij behoefte aan een aanjager pur sang.'

Wie Boessen opvolgt in De Vliert is nog niet duidelijk. Tot nader order worden zijn taken overgenomen door assistenten Paul Beekmans en Erik van der Ven. FC Den Bosch speelt vrijdag uit tegen Roda JC.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Go Ahead Eagles
38
19
6
13
63-57
+6
63
6
TOP Oss
38
18
8
12
48-40
+8
62
7
Almere City FC
38
19
5
14
60-63
-3
62
8
RKC Waalwijk
38
18
5
15
69-57
+12
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.