Totale chaos in Italië: AC Milan niet de Europa League in

Reacties

AC Milan heeft zich teruggetrokken voor deelname aan de Europa League volgend seizoen. Dat doet de club in samenspraak met de UEFA vanwege het overtreden van de regels van Financial Fair Play.

Totale chaos in Italië: AC Milan niet de Europa League in

Het internationaal sporttribunaal CAS bevestigt dat AC Milan in het seizoen 2019/20 niet op Europees podium zal spelen. De Italiaanse topclub is er tussen 2015 en 2018 niet in geslaagd zich te houden aan de regels van Financial Fair Play en wordt daar nu hard voor gestraft.

Toch is de uitsluiting van de Europa League de uitkomst van lang overleg tussen de UEFA en AC Milan. Beide partijen zien dit met het oog op de toekomst als de beste oplossing. Milan krijgt nu de kans om financieel in rustiger vaarwater te komen en hoeft definitief niet meer terug te kijken of te vrezen voor een torenhoge boete.

Doordat AC Milan komend seizoen niet in de Europa League uitkomt, mag Torino zich plotseling opmaken voor Europees voetbal. De tweede club van Turijn stroomt in de tweede voorronde van de Europa League in en moet daarom al snel aan de bak. AS Roma is door de uitsluiting van Milan ineens rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.