Topvijf landgenoten: superstart Van Persie

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland met grote interesse. Elke maandag stellen we voortaan een topvijf van de meest in het oog springende landgenoten samen.

Topvijf landgenoten: superstart Van Persie


Club ArsenalDuel Arsenal-Tottenham Hotspur 3-0Datum Zaterdag 31 oktober

Robin van Persie had met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning van Arsenal op de gehate stadgenoot Tottenham Hotspur. De Oranje-international scoorde alweer voor de vijfde keer op rij in de Premier League. Met zeven doelpunten in zijn eerste tien competitiewedstrijden beleeft Van Persie dit seizoen een superstart bij The Gunners.


Club
Duel
Datum

Twee keer op rij met verschillende clubs kampioen worden in een buitenlandse competitie. Het zal een zeldzaamheid zijn voor menig Nederlandse prof, maar het overkwam Jos Hooiveld. Vorig seizoen liet de 26-jarige verdediger zich bij FC Inter kronen tot kampioen van Finland, afgelopen zondag veroverde hij met AIK de landstitel in Zweden. De voormalige speler van SC Heerenveen en FC Zwolle was een vaste waarde bij de club uit Solna: hij speelde 28 van de dertig duels.


Club
Duel
Datum

De voormalige verdediger van Feyenoord, RKC Waalwijk en SC Heerenveen leverde met zijn eerste competitiedoelpunt een bijdrage aan de klinkende 5-0 zege van West Brom. De ploeg veroverde daarmee de koppositie in het Championship, het op een na hoogste niveau in Engeland. Zuiverloon speelde dit seizoen in twaalf van de vijftien competitieduels als basisspeler mee.


Club
Duel
Datum

Job Dragtsma is sinds 2007 hoofdtrainer van het Finse Inter Turku en heeft de club ook in zijn derde seizoen aan een hoofdprijs geholpen. Afgelopen zaterdag veroverde de 54-jarige voormalige oefenmeester van onder meer FC Volendam met zijn club de Finse beker. Dragtsma hielp Inter Turku in 2007 ook al een de beker en won vorig jaar voor het eerst de landstitel.


Club
Duel
Datum

Na dertien speelronden voert Adrie Koster met Club Brugge de ranglijst aan in de Belgische Jupiler League. De ploeg van de Zeeuwse oefenmeester bleef zaterdag in het thuisduel met Sint-Truiden voor de tiende keer op rij ongeslagen in competitieverband. In de laatste vier wedstrijden in de Jupiler League verloren de blauw-zwarten geen enkel punt.


Bekijk hier al onze video's