Topvijf landgenoten: Boateng, MacDonald, Heitinga

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier volgt het overzicht van uitblinkende landgenoten van maandag 21 februari.

Topvijf landgenoten: Boateng, MacDonald, Heitinga


<br /><br /> Club EvertonDuel Chelsea - Everton 1-1Datum zaterdag 19 februari

John Heitinga begon op de bank, maar speelde als invaller een cruciale rol voor Everton. De Oranje-international hielp zijn ploeg aan een plek in de volgende ronde van de FA-Cup door rustig te blijven vanaf elf meter en de tegenstander uit de concentratie te helpen.

Voor de laatste penalty van Chelsea kwam Heitinga op de terugweg nog in botsing met Ashley Cole. 'Hij week niet uit en ik ook niet, met de botsing als gevolg', aldus de Oranje-international. 'Grappig en frappant dat hij daarna miste', zei Heitinga. 'Vanaf de middenlijn loop je op de stip af en ben je volledig gefocust op je penalty. Met de botsing probeerde ik hem uit zijn concentratie te halen. De intimidatie was dus bewust.'


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Sherjill MacDonald was de grote man bij Germinal Beerschot. De aanvaller bezorgde met twee goede treffers zijn ploeg de broodnodige overwinning. Het was de tweede wedstrijd op rij waarin MacDonald het doel vond.

Door de overwinning zette Germinal een goede stap richting lijfsbehoud. 'Mijn goals doen wel deugd, we kunnen nu weer wat rustiger ademen', aldus MacDonald. 'Winnen is altijd een opluchting, zeker omdat het al een poosje geleden was. Het is ons vaak nét niet gelukt, maar nu winnen we lekker. Voor de fans moet dit ook een opsteker zijn.'


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

George Boateng was zondag de gevierde man bij Xanthi. De verdedigende middenvelder was goed voor de openingstreffer in het duel met Larissa, voor hem zijn tweede treffer in Griekse dienst. Het was een mooi moment voor de middenvelder, want alleen in het shirt van Coventry City en Middlesbrough vond Boateng ooit vaker het net in één seizoen.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Hem wordt vaak verweten zelfzuchtig te zijn, maar hij liet zien ook oog voor zijn medespelers te hebben. Arjen Robben vertolkte zaterdagavond de rol van aangever in het duel FSV Mainz 05. De buitenspeler leverde voor de eerste twee treffers de assist.

De aanwezigheid van Ribéry neemt ook wat druk van de schouder van Robben. 'Men moet ook niet te veel van mij verwachten. Ik ben zes maanden geblesseerd geweest en heb ook nog tijd nodig. Tot nu toe ben ik zeer tevreden. Ik had niet verwacht me meteen weer goed te voelen, ook aan de bal. Veel ging weer automatisch.'


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Met een compleet B-elftal betrad Manchester United zaterdag het veld voor het FA Cup-duel met Crawley Town. De vijfdeklasser, met Nederlander Michel Kuipers tussen de palen, leek niet geïntimideerd door de imponerende omgeving van Old Trafford en zorgde er nog bijna voor dat beide ploegen op herhaling moesten.

Doelman Kuipers was de grote man bij Crawley en hield de wedstrijd met enkele goede reddingen in spanning. De voormalig marinier leek geen last van zenuwen te hebben op het toch legendarische Old Trafford.


Foto's: VI Images

{"title":"Mbappé maakt de eerste treffer tegen Oostenrijk!","titleMobile":"Mbappé maakt de eerste treffer tegen Oostenrijk!","odd":"4.75","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37517&unibetTarget=/betting/sports/filter/unibet_featured&DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bc396798-5e9b-43d6-a54f-c319f03c632a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Maakt Kylian Mbappé zijn heldenstatus bij Frankrijk direct waar? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Oostenrijk.","textMobile":"Maakt Kylian Mbappé zijn heldenstatus bij Frankrijk direct waar? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Oostenrijk."}
Bekijk hier al onze video's