Toptransfer aanstaande: Fabián Ruiz heeft de clubs voor het uitkiezen

Reacties

Zelfs in deze coronatijden staan de kranten in Italië en Spanje dagelijks bol van transfergeruchten. Een opvallende constante in de stroom van berichten is de naam van Fabián Ruiz, die deze zomer toe lijkt aan een stap hogerop.

Toptransfer aanstaande: Fabián Ruiz heeft de clubs voor het uitkiezen
© Pro Shots

De 23-jarige middenvelder is dit seizoen een van de weinige constante factoren bij Napoli, dat hem in 2018 oppikte bij Real Betis. In de zomer van 2019 maakte Ruiz al grote indruk op het EK Onder-21 met de eindzege van Spanje en zijn uitverkiezing tot Speler van het Toernooi als veelzeggende hoogtepunten.

Destijds slaagde Napoli erin de technicus te behouden, maar tijdens de komende transferperiode lijkt dat een lastig verhaal te worden. Real Madrid, Barcelona en Liverpool zijn namelijk alle drie concreet geïnteresseerd, zo melden verschillende media. Naar verluidt eist Napoli tachtig miljoen euro voor Ruiz, wiens contract met de Serie A-club in 2023 afloopt.

Napoli wil de samenwerking dolgraag verlengen, zo liet Ruiz' belangenbehartiger Álvaro Torres vrijdag weten aan de krant Marca. 'We hebben de onderhandelingen geparkeerd tot het einde van het seizoen. Er zijn heel belangrijke clubs die hebben geïnformeerd, en wij hebben Napoli daarvan op de hoogte gebracht. In zijn contract staat geen gelimiteerde afkoopsom. Ik zou echt niet weten hoeveel Fabián nu waard is.'

Ruiz valt niet alleen op door zijn techniek, maar ook door zijn tactische intelligentie. Niet voor niets had hij Xavi vroeger als idool. 'Ik droom ervan op een dag in zijn voetsporen te treden, hij is zolang een steunpilaar geweest voor zowel Spanje als Barcelona', vertelde de middenvelder vorig jaar aan Radio Kiss Kiss. Met die uitspraak in het achterhoofd zou een transfer naar Camp Nou geen onlogische zet zou zijn.

Spelersprofiel

Fabián Ruiz


Geboortedatum:
3 april 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Los Palacios y Villafranca
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Paris Saint-Germain
Nationaal team:
Spanje
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.