Toptalent Wahi en Lacazette scoren vier keer bij thriller in Lyon

Elye Wahi zal zich de uitwedstrijd tegen Olympique Lyon nog lang blijven herinneren. De twintigjarige spits van Montpellier scoorde in vijftien minuten speeltijd liefst vier keer. Tóch won Lyon. Wahi moest de hoofdrol delen met Alexandre Lacazette.

Olympique Lyonnais
5 - 4
Montpellier
Montpellier

De Franse jeugdinternational maakte dit seizoen in de Ligue 1 al naam als een van de grootste talenten van zijn generatie. Hij scoorde al dertien keer in de competitie. In Lyon overtrof het toptalent alle verwachtingen.

Wahi poetste in de veertigste minuut de achterstand weg door te profiteren van een fout van Johann Lepenant: 1-1. Een minuut later was het weer de twintigjarige Lepenant die in de fout ging. Wéér strafte Wahi dat af, dit keer met een schot richting de verre hoek dat via de paal in het doel eindigde (1-2).

Vanaf de strafschopstip maakte de jongeling van Montpellier in de 53ste minuut de 1-3. In de 55ste minuut trof Wahi opnieuw doel: 1-4. Hij werd zo de eerste Montpellier-speler ooit die vier keer heeft gescoord in een Ligue 1-wedstrijd. Olivier Giroud was de laatste speler die in het shirt van Montpellier minstens zeventien keer scoorde in de competitie. De jonge revelatie werd eerder dit jaar al gelinkt aan onder meer Arsenal en AC Milan.

Lacazette
Gek genoeg groeide Wahi niet uit tot de matchwinner. Lyon toonde karakter en boog een 1-4 achterstand nog om in een zege, waarbij een grote rol was weggelegd voor Lacazette. De 31-jarige spits had al voor de 1-0 gezorgd en maakte na de goals van Wahi de 2-4, de 4-4 en de 5-4. Dat laatste doelpunt maakte hij in de negende minuut van de extra tijd uit een strafschop, om zo voor een passend slot van het spektakelstuk te zorgen. Voormalig Liverpool-verdediger Dejan Lovren had de 3-4 gemaakt.

De parel van Montpellier werd onlangs al uitgelicht in onze rubriek VI Scout. Lees hieronder meer over Elye Wahi.