Topschutter Modeste zit Huntelaar-loos Schalke 04 dwars

Er is zondag geen winnaar gekomen bij het treffen tussen 1. FC Köln en Schalke 04, dat zijn vroege voorsprong al voor rust weggaf (1-1). Klaas-Jan Huntelaar keek negentig minuten lang toe vanaf de bank.

De spits maakte donderdag tijdens een invalbeurt tegen PAOK Saloniki nog zijn vijftigste goal in Europees verband. De gasten hadden hem niet nodig om het net al rap te vinden. Al na twee minuten leverde een vloeiende aanval de 0-1 op: Alessandro Schöpf tikte binnen na een knappe, lage voorzet van Daniel Caligiuri.

Köln greep vervolgens het initiatief. Nadat Leon Goretzka de paal raakte namens Schalke, schoot Anthony Modeste de thuisploeg van buiten de zestien langszij. De Fransman liet twee minuten later na Die Geissböcke ook nog op voorsprong te zetten toen hij nog net achterhaald werd door Benedikt Höwedes. Modeste is nu gedeeld Bundesliga-topscorer met Pierre-Emerick Aubameyang (zeventien doelpunten).

In het tweede bedrijf vochten beide ploegen voor de overwinning. Schalke zette vooral in de slotfase aan, met resultaat: er waren kansen voor Guido Burgstaller, Eric Maxim Choupo-Moting en Maximilian Meyer. In de absolute slotseconden kreeg Dominique Heintz aan de andere kant de beste mogelijkheid, maar de bal ging via zijn lichaam naast. Daardoor werd de ruststand ook de eindstand. Na de remise staan Die Königsblauen tiende en Köln zevende.