Topdrie landgenoten: Robben, Seedorf en Van Persie

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier volgt het overzicht van uitblinkende landgenoten van maandag 9 mei.

Topdrie landgenoten: Robben, Seedorf en Van Persie


<br /><br /> Club Bayern MünchenDuel FC. Sankt Pauli-Bayern München 1-8Datum zaterdag 7 mei

Met een ware galavoorstelling tegen hekkensluiter FC Sankt Pauli verzekerde Bayern München zich van de derde plaats in de Bundesliga. Arjen Robben was, samen met Mario Gomez (drie doelpunten), de grote man bij Der Rekordmeister met twee treffers en liefst drie assists.

De Nederlander kreeg de laatste weken het verwijt van zijn ploeggenoten te vaak voor zijn eigen kans te gaan. Robben, die zaterdag drie keer de rol van aangever vertolkte, lijkt in één klap een einde te hebben gemaakt aan die kritiek.

De Oranje-international heeft met nog één duel te gaan twaalf treffers en negen assists achter zijn naam staan (volgens de Duitse telling). De Nederlander speelde pas dertien wedstrijden.

In Duitsland wordt overigens iets soepeler omgegaan met het berekenen van de statistieken. Zo telt bijvoorbeeld het veroorzaken van een strafschop als assist.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

AC Milan had zaterdagavond aan het 0-0 gelijkspel tegen AS Roma in het stadio Olimpico genoeg om zich voor de 18de keer te kronen tot kampioen van Italië. Voor Mark van Bommel was dit een zeldzame prestatie. De controleur is nu in vier verschillende competities kampioen geworden, iets dat alleen landgenoot en voormalig ploeggenoot Arjen Robben hem voordeed.

Clarence Seedorf was dolgelukkig met zijn eerste titel sinds het seizoen 2003/2004. 'Dit is een prachtig moment. We zijn voor het eerst sinds zeven jaar weer kampioen. We zijn vastberaden in de toekomst nog meer grote prijzen te veroveren. Ze dachten dat we het niet meer konden. Onze trainer Massimiliano Allegri verdient een dikke 10. Zonder hem waren we geen kampioen geworden.'


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Ondanks de teleurstellende 3-1 nederlaag op bezoek bij Stoke City deed Robin van Persie wederom van zich spreken. De spits van Arsenal maakte in de 81ste minuut de aansluitingstreffer voor The Gunners.

De 54-voudig international scoorde voor de achtste keer op rij in een uitwedstrijd en blijft daamree zijn eigen record aanscherpen. De aanvaller nam twee weken geleden de mijlpaal over van Didier Drogba. De Ivoriaan wist in 2009 zes keer op rij doel te treffen in een uitwedstrijd.

Van Persie is bij Arsenal überhaupt bezig aan een uitstekend seizoen. In 23 competitieoptredens kwam hij tot liefst zestien doelpunten en zeven assists. Opvallend detail: de Nederlander maakte al zijn doelpunten in 2011 (zestien goals in vijftien wedstrijden).


Foto's: VI Images


Bekijk hier al onze video's