Topdrie landgenoten: Büttner, Burgzorg en El Kabir

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier het overzicht van uitblinkende landgenoten van afgelopen weekend.

Topdrie landgenoten: Büttner, Burgzorg en El Kabir

<br /><br /> Club Manchester United Duel Manchester United - Wigan Athletic (4-0)Datum 15 september 2012

Een droomdebuut voor Alexander Büttner. De linksback, afkomstig uit de Doetinchemse volkswijk Kleintjeskamp, was tijdens zijn eerste wedstrijd voor Manchester United belangrijk met een doelpunt en een assist. Waar Büttner vorig jaar nog in de Gelredome zijn doelpunten vierde met Frank van der Struijk en Nicky Hofs, werd hij nu voor 75.000 toeschouwers omarmd door vedettes als Paul Scholes en Ryan Giggs.

Zijn manager Sir Alex Ferguson was tevreden met het flamboyante optreden van de Nederlander, maar zette Büttner direct op scherp: 'Hij barst van de energie en is ook ontzettend enthousiast, maar af en toe mag het wat verfijnder.'

Klik hier voor de beelden.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Na seizoenen bij Haarlem, NEC en Almere City koos Mitchell Burgzorg afgelopen zomer voor het Bulgaarse PFC Ludogorets Razgrad. De verdediger had tijdens zijn debuut slechts tien minuten nodig om te scoren.

De geboren Zaandammer bracht Litex Lovech de nekslag toe door de 2-0 aan te laten tekenen, waardoor zijn nieuwe ploeg zich ongeslagen koploper van Bulgarije mag noemen. Burgzorg zag direct de voordelen van een overwinning in Bulgarije: op Twitter meldde hij dat de volledige selectie werd getrakteerd op een maaltijd bij McDonalds.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Vorig seizoen was Moestafa El Kabir nog trefzeker tijdens zijn debuut voor het Italiaanse Cagliari (1-2 overwinning op AS Roma). Het bleek ook het laatste doelpunt van de aanvaller in de Serie A te zijn. Het avontuur in Italië eindigde na acht competitiewedstrijden, nadat Cagliari de huurling geen vast contract aanbood.

Dit jaar speelt de aanvaller weer voor het Zweedse Mjällby, waar hij tijdens het duel met GAIS (4-0) zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Mjällby steeg daardoor naar de elfde plaats in de Zweedse competitie. Samenstelling: Joost Hofman

Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's