'Topclubs op het vinkentouw: naam Nagelsmann valt al in Londen'

Reacties

Zijn ontslag bij Bayern München is nog niet eens officieel bevestigd, maar Julian Nagelsmann kan nu al rekenen op belangstelling uit de Premier League. Volgens diverse Engelse media is de 35-jarige oefenmeester in beeld bij Tottenham Hotspur.

'Topclubs op het vinkentouw: naam Nagelsmann valt al in Londen'
© Pro Shots

Donderdagavond werd duidelijk dat Bayern München harde maatregelen neemt. Hoewel Nagelsmann met zijn ploeg indruk maakt in Europa, kostten de tegenvallende resultaten in de Bundesliga hem de kop. Bayern betaalt een vermogen om zijn tot medio 2026 doorlopende contract af te kopen.

Meerdere clubs uit Europa spitsen de oren. Het Spaanse Relevo meldt dat Real Madrid de situatie van Nagelsmann in de gaten houdt. President Florentino Pérez is gecharmeerd van de Duitser en wilde hem in 2018 al naar Bernabéu halen. Toen zou Nagelsmann Real Madrid hebben afgewezen, omdat hij vond dat hij er nog niet klaar voor was. Julen Lopetegui kwam in zijn plaats. Real oriënteert zich op de trainersmarkt, omdat Carlo Ancelotti komende zomer mogelijk bondscoach van Brazilië wordt.

Ook Tottenham lijkt dus belangstelling te hebben in Nagelsmann. Zowel The Telegraph als Sky Sports bericht dat de naam van de jonge trainer is gevallen in Noord-Londen. De baan van de huidige manager, Antonio Conte, hangt immers aan een zijden draadje na zijn tirade van afgelopen weekeinde.

Ook Spurs heeft Nagelsmann al langer in het vizier. Twee jaar geleden maakten de Engelsen de belangstelling in de trainer kenbaar, maar hij vertrok toen naar Bayern München. Nagelsmann gaf toen in gesprek met The Telegraph wel toe dat hij de stap naar de Premier League zeker zag zitten. Mogelijk krijgt hij de komende periode die kans. Eerst zal Nagelsmann met Bayern het papierwerk rond zijn vertrek moeten afhandelen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.