Topclubkiller Trossard: 'Ik verdien basisplek bij Rode Duivels op het WK'

Reacties

Leandro Trossard is in de vorm van zijn leven. De Belgische vleugelaanvaller speelt een ijzersterk seizoen bij Brighton & Hove Albion, met een hattrick op Anfield tegen Liverpool als fonkelend hoogtepunt tot dusver. Ook mocht hij doelpunten vieren tegen Manchester City en Chelsea. Trossard is naar eigen zeggen klaar voor een basisplek bij de nationale ploeg van de Belgen, die wat hem betreft voor goud gaan in Qatar.

Topclubkiller Trossard: 'Ik verdien basisplek bij Rode Duivels op het WK'
© Pro Shots

'De vorm van zijn leven', daar wilde Trossard wel in meegaan in gesprek met Het Laatste Nieuws. 'Aan het einde van vorig seizoen liep het ook al echt heel goed, maar nu komen de doelpunten erbij', sprak de man die al goed was voor zeven goals in de Premier League. Dat levert vanzelfsprekend geruchten op over een transfer, over een hereniging met zijn voormalige trainer Graham Potter bij Chelsea. Trossard ging daar niet op in, maar over het WK wilde hij wél spreken.

Of zijn geduld op de proef wordt gesteld bij De Rode Duivels? 'Ik denk dat mijn prestaties duidelijk zijn. Ik verdien het om te spelen, maar uiteindelijk is het aan de bondscoach om de keuzes te maken. Ik kan niet meer doen dan ik nu doe, ik speel op een constant hoog niveau en ik scoor. Ik heb getoond dat ik op hoog niveau kan presteren tegen de wereldtop. Ik ben nu klaar voor een basisplaats. Als ik dat nu niet ben, zal ik het nooit zijn', toont Trossard zich zelfverzekerd.

Dat zelfvertrouwen heeft hij niet alleen over zijn eigen capaciteiten, maar ook over die van zijn ploeg. De kleine man legt de lat hoog. 'Met een volledige fitte kern moeten wij op het hoogst haalbare mikken en dat is de wereldtitel. Dat wil nog niet zeggen dat het lukt, maar we hebben wel de groep en het talent om wereldkampioen te worden', aldus Trossard, die op de linksbuiten concurrentie ondervindt van de gevallen superster Eden Hazard.

De ploeg van Roberto Martínez is op het WK ingedeeld bij Canada, Kroatië en Marokko. Als ze die poule overleven, wacht in de achtste finales vermoedelijk al een beste krachtmeting: de tegenstander komt dan uit de groep van Spanje en Duitsland. 

Wereldkampioenschap

Stand Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.