Top van KNVB is solidair en levert salaris in

Reacties

Verschillende mensen in de top van de KNVB hebben besloten salaris in te leveren in verband met de coronacrisis, uit solidariteit met de rest van het Nederlandse voetballandschap.

Top van KNVB is solidair en levert salaris in
© Pro Shots

Begin mei bereikten werkgeversorganisatie FBO en de spelersvakbonden VVCS en ProProf een akkoord over een pakket aan noodmaatregelen, waaronder het advies voor een collectieve salarisverlaging. Sindsdien besloten veel clubs loon in te leveren in de strijd tegen de coronacrisis.

Dat voorbeeld krijgt nu ook navolging binnen de KNVB. Een woordvoerder van de bond bevestigt tegenover VI dat meerdere personen uit de top van de KNVB op eigen initiatief loon inleveren. Om hoeveel salaris het precies gaat, is niet bekend.

Volgens De Telegraaf is bondscoach Ronald Koeman één van de mensen die salaris inleveren, terwijl ook voorzitter Just Spee zou afzien van een financiële vergoeding. De KNVB wil verder niet ingaan op 'namen en rugnummers'.

Het is sowieso een belangrijke dag voor de bond. Vrijdagmiddag gaat directeur Eric Gudde om tafel met sportminister Martin van Rijn om het zogenoemde Deltaplan te bespreken. Daar zal het onder meer gaan over financiële steun van de overheid, het spelen van oefenduels in augustus en de vraag wanneer er weer publiek welkom is in de stadions.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.