Toni dwarsboomt De Guzman in jacht op derde plek

Napoli heeft in de Serie A verzuimd de derde plaats over te nemen van Lazio. Hellas Verona-routinier Luca Toni stond met twee goals een zege van de Napolitanen in de weg: 2-0.

Napoli-trainer Rafael Benítez spaarde Gonzalo Higuaín, die donderdag nog drie keer scoorde tegen Dinamo Moskou (3-1 winst), en die beslissing brak de Spaanse oefenmeester op. De 37-jarige Toni ontpopte zich tot de plaaggeest van Napoli, door in de zevende minuut de score te openen met een frommelgoal. Vlak na rust sloeg hij weer toe met een geplaatst schot met links: 2-0.

Jonathan de Guzman speelde als verkapte rechtsbuiten bij Napoli, maar de Nederlandse international werd na ruim een uur gewisseld. Hellas-speler Jacopo Sala kreeg in de extra tijd rood, maar daar konden de bezoekers niet van profiteren. De 2-0 nederlaag is een flinke tegenvaller voor Napoli in de strijd om de derde plek, die recht geeft op een ticket voor de voorrondes van de Champions League. Nummer drie Lazio kan maandag met een zege bij Torino namelijk een voorsprong pakken van drie punten.