Toney verlengt feilloze penaltyreeks na overtreding van Veltman

Het Premier League-duel tussen Brentford en Brighton & Hove Albion is vrijdagavond geëindigd in een overwinning voor de thuisploeg. Ivan Toney besliste het duel met een dubbelslag en staat dit seizoen op acht goals; alleen Erling Haaland (vijftien) maakte er meer in de Premier League.

Brentford
Brentford
2 - 0
Brighton & Hove Albion

Een fraai uitgespeelde aanval leverde een voorsprong op voor Brentford. Aan de zijlijn liet Bryan Mbeumo twee bewakers zijn hielen zien, alvorens Frank Onyeka te bedienen in het strafschopgebied. Na diens voorzet werkte Toney de bal met de hak binnen: 1-0. In de tweede helft bepaalde de spits de eindstand op 2-0 uit een penalty.

Toney bekroonde zijn 100ste wedstrijd voor Brentford met zijn 54ste en 55ste doelpunt; sinds zijn debuut in september 2020 scoorden alleen Mohamed Salah (70 goals voor Liverpool) en Harry Kane (69 voor Tottenham Hotspur) vaker voor een Engelse profclub.

De rakte penalty was voor Toney zijn twintigste benutte strafschop in evenzoveel pogingen in dienst van Brentford. De penalty was verkregen nadat Joël Veltman zich vergreep aan de spits. In de tweede helft bracht Brentford-doelman David Raya redding op een kopbal van Adam Lallana en haalde Lewis Dunk een bal van de lijn, waardoor de thuisploeg de nul hield. Brentford staat op de achtste plaats, op één punt van nummer zeven Brighton.