Tomasson wil Hupperts houden, kleine kans op Brouwers

Reacties

Technisch manager Leon Vlemmings van Roda JC sluit een spoedig vertrek van Guus Hupperts (21) niet uit. De rechtsbuiten heeft zich met zijn prestaties dit seizoen bij clubs in binnen- en buitenland in de kijker gespeeld. De club hoopt ondertussen op de komst van Roel Brouwers.

Tomasson wil Hupperts houden, kleine kans op Brouwers

Zaterdag was Hupperts bij SC Heerenveen (2-2) goed voor een goal en een assist, terwijl hij dinsdag de bekeruitschakeling tegen AZ niet kon voorkomen. 'Het blijft vooralsnog bij vragen en polsen', zegt Vlemmings over de belangstelling tegen Voetbal International, 'er is nog niks concreet. Maar we zijn wel waakzaam. Guus doet het zo goed, dat het zeker mogelijk is dat er deze maand nog een club voor hem komt. We staan niet te springen om hem nog tijdens het seizoen te laten gaan, zeker niet gezien onze positie op de ranglijst. Maar je bent altijd afhankelijk van het bod dat je krijgt.'

Roda legde Hupperts onlangs vast tot medio 2015 door een optie in zijn contract te lichten, maar wil hem het liefst zo snel mogelijk voor langere tijd laten bijtekenen. Hupperts wil de interesse afwachten en is dat voorlopig niet van plan.

Trainer Jon Dahl Tomasson hoopt dat zijn club er alles aan doet om Hupperts te behouden. 'Guus is een heel belangrijker speler voor ons, dat heeft hij tegen Heerenveen weer bewezen. Ook voor zijn ontwikkeling zou het goed zijn als hij nog wat langer bij Roda blijft', vindt Tomasson.

Brouwers
Behalve de interesse van Roda voor een oude bekende van Tomasson, Excelsior-aanvaller Lars Veldwijk staat in de belangstelling van de Limburgers, hoopt de club ook nog op een  verdedigende versterking.  Roda heeft de hoop op een terugkeer van Roel Brouwers (Borussia Mönchengladbach), die de herstart van de competitie vrijdag tegen Bayern München mist vanwege een spierblessure, daarbij nog niet opgegeven.

'Ik heb vorige week nog contact gehad met zijn zaakwaarnemer', aldus Vlemmings. 'Ik houd alle opties vooralsnog open, maar schat de kans vrij klein dat Roel nog deze maand hierheen zal willen komen. Als we deze transferperiode een jonger iemand vinden voor die positie en diegene voor meerdere jaren kunnen vastleggen, dan zijn we in principe ook voorzien.'

Overigens heeft Brouwers nog niet met de clubleiding van BMG gesproken. Hij had verwacht tijdens het recente trainingskamp in Belek met de clubleiding om de tafel te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.