Toivonen in middelpunt Zweedse bekerchaos

Reacties

Malmö FF heeft donderdag voor het eerst in 33 jaar weer beslag gelegd op de Zweedse beker. Ola Toivonen speelde een hoofdrol, op verschillende fronten.

Toivonen in middelpunt Zweedse bekerchaos
© Pro Shots

De Zweedse bekerfinale tussen Malmö FF en Hammarby IF werd beslist na strafschoppen. Beide teams waren er niet in geslaagd om in de reguliere speltijd noch in de verlenging het verschil te maken.

Toivonen was de man die de vijfde penalty van Malmö benutte en zo zijn ploeg weer op voorsprong had gezet in de strafschoppenserie. Het bleek de doorslaggevende penalty, want na de misser van Astrit Selmani was de finale in het nadeel van Hammarby beslecht.

De beslissing leidde tot vreugde in het vak van de Malmö-fans, die het veld wilden bestormen. Vanaf de andere kant kwamen tegelijkertijd gemaskerde Hammarby-fans de tribunes af. Tot een confrontatie kwam het niet. Dat was mede te danken aan Toivonen. De gewezen PSV'er stuurde met duidelijke gebaren de eigen aanhang terug het vak in.

In samenwerking met de ordetroepen en de stewards werd de orde hersteld. De chaos was een grote smet op het Malmö-succes. 'Het is natuurlijk triest. We hadden het met de fans willen vieren', zei verdediger Lasse Nielsen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.