Titelhoop Ajax-jeugd krijgt nieuwe knauw in mini-Klassieker

Reacties

Ajax Onder-19 en Feyenoord Onder-19 hebben elkaar zaterdagmiddag in evenwicht gehouden bij een clash in de kampioenspoule. AZ blijft nog altijd koploper in de hoogste jeugdcompetitie.

Titelhoop Ajax-jeugd krijgt nieuwe knauw in mini-Klassieker
© Pro Shots

De talenten stonden op De Toekomst tegenover elkaar voor de mini-Klassieker. Feyenoord kreeg de eerste grote kans via Naoufal Bannis. Ajax was in de eerste helft echter het dichtst bij de voorsprong. Youri Regeer werd in de diepte gelanceerd en legde breed op Ar'jany Martha, die de bal hard tegen de lat knalde.

De voorsprong voor Ajax kwam er twintig minuten voor het einde alsnog. Max de Waal werd in het strafschopgebied neergehaald en ging zelf achter de bal staan voor de strafschop. De jonge Ajacied klopte doelman Tein Troost vanaf elf meter en leek daarmee de wedstrijd te beslissen voor de ploeg van trainer John Heitinga (foto). Feyenoord kwam echter knap terug. Oulad M'Hand reageerde alert bij een chaotisch moment en schoot de bal hard in de kruising. Daarmee werd de eindstand bepaald op 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De titelhoop bij Ajax heeft een flinke knauw gekregen door het nieuwe puntenverlies. De Amsterdammers hebben in de kampioenspoule slechts vier punten uit vier duels, Feyenoord doet het een stuk beter met zeven punten uit hetzelfde aantal duels. AZ heeft drie wedstrijden gespeeld in de eindfase en is nog zonder puntenverlies.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.