Titel voor Legia Warschau na wangedrag Poznan-fans

Reacties

Legia Warschau is kampioen van Polen geworden. Dat is het gevolg van het besluit dat de Poolse voetbalbond nam over het zondag gestaakte duel tussen Lech Poznan en Legia Warschau.

Titel voor Legia Warschau na wangedrag Poznan-fans

Dat duel werd in de 77ste minuut gestaakt toen fans van de thuisploeg vuurwerk op het veld gooiden en even later het veld betraden. Op het moment van staken stond het al 0-2. De Poolse bond heeft dat duel nu omgezet in een 0-3 zege waardoor Legia niet meer te achterhalen is.

Het bestuur van Lech Poznan, dat als vierde eindigde, had al laten weten geen beroep te zullen aantekenen tegen de verwachte uitkomst. Wel vreest de club nog maatregelen. Lech Poznan heeft zich met de vierde plek geplaatst voor de voorronde van de Europa League.

Legia, dat ook al de beker won, werd door de reglementaire winst voor de derde keer op rij de beste van Polen. In totaal was het de dertiende landstitel.

Bekijk hier de beelden van zondag, toen er ruim 200 ME'ers nodig waren om de rust terug te brengen in het stadion:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.