Tite haalt uit naar VAR na elleboog Otamendi: 'Hoe kan je dit niet zien?'

Reacties

De Braziliaanse hoofdcoach Tite heeft na het gelijkspel tegen Argentinië fel uitgehaald naar de VAR bij de clash tussen de Zuid-Amerikaanse grootmachten. Tite vond het 'onbegrijpelijk' dat Nicolás Otamendi niet van het veld werd gestuurd vanwege een elleboogstoot.

Tite haalt uit naar VAR na elleboog Otamendi: 'Hoe kan je dit niet zien?'
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
0 - 0
Brazilië
Brazilië

De ervaren Argentijn raakte na ruim een half uur spelen met zijn elleboog Raphinha in het gezicht, waarna de vleugelspeler van Leeds United met een bebloed gezicht achter bleef. Otamendi tilde Raphinha op en zag zijn actie niet worden bestraft door de scheidsrechter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook de VAR greep niet in, tot verbijstering van Tite. 'Het is onmogelijk om die elleboogstoot niet te zien. Of het van grote invloed was geweest op de wedstrijd? Dat durf ik niet te zeggen', vertelde Tite tijdens de persconferentie na de wedstrijd.

'Een VAR op het hoogste niveau kan niet zo te werk gaan. Onbegrijpelijk', aldus de bondscoach van de Brazilianen, die al voor het gelijkspel tegen Argentinië verzekerd waren van kwalificatie voor het WK in Qatar. Brazilië vervolgt eind januari de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks met een uitwedstrijd in Ecuador.

WK Kwal. Zuid-Amerika

Stand WK Kwal. Zuid-Amerika 2022 Qatar

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
17
14
3
0
40-5
+35
45
2
Argentinië
17
11
6
0
27-8
+19
39
3
Uruguay
18
8
4
6
22-22
0
28
4
Ecuador
18
7
5
6
27-19
+8
26
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.