Tite geeft Neres hoop: 'Vinícius heeft een kans gemist'

Reacties

David Neres mag hopen op deelname aan het toernooi om de Copa América. De Ajax-aanvaller maakte dinsdagavond indruk bij zijn debuut voor het Braziliaanse nationale elftal en dat is ook bondscoach Tite opgevallen.

Tite geeft Neres hoop: 'Vinícius heeft een kans gemist'

De 57-jarige oefenmeester bracht Neres in de 63ste minuut van het oefenduel met Tsjechië binnen de lijnen. De Ajacied verving Richarlison bij een 1-1 stand en was vervolgens bij twee doelpunten betrokken. Neres gaf de assist bij de 1-2 van Gabriel Jesus en was met een fraai hakje ook vormgever van de 1-3 van Jesus.

Het was aan een blessure van Vinícius Júnior te danken dat Neres überhaupt bij de selectie zat. De Real Madrid-aanvaller meldde zich af wegens een enkelkwetsuur. 'Vinícius heeft een kans gemist om zichzelf te laten zien op het hoogste niveau', reageerde Tite na de wedstrijd.

'Hij zal heel goed bij zijn club moeten spelen om opnieuw een oproep te verdienen. Neres moet ook goed blijven spelen, net als Richarlison', zette de coach zijn buitenspelers op scherp. De concurrentie op de flanken is moordend, want ook onder anderen Neymar, Willian, Philippe Coutinho en Felipe Anderson kunnen daar uit de voeten.

Brazilië begint op 14 juni aan de strijd om de Copa América met een wedstrijd tegen Bolivia. Venezuela en Peru zijn de andere landen in Groep A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.