Tissoudali houdt Marokko op WK-koers na gruwelijke misser

Marokko heeft aan de eerste wedstrijd tegen DR Congo punt overgehouden. In Kinshasa werd een goede uitgangspositie voor een WK-ticket verkregen, ondanks het missen van een strafschop.

DR Congo
DR Congo
1 - 1
Marokko
Marokko

Met zijn Marokkaanse selectie had Vahid Halilhodzic al de nodige kritiek voor zijn kiezen gekregen. Na het eerste duel in de barrage om een WK-ticket zal de Bosnische bondscoach meer onder vuur liggen. Het spel van zijn ploeg was zeker in de eerste helft niet bijster overtuigend.

DR Congo was hard op weg om het eerste deel van het tweeluik in winst om te zetten. De openingstreffer van Yoanne Wissa leek genoeg, zeker nadat Ryan Mmaee kort na rust de uitgelezen kans op de Marokkaanse gelijkmaker onbenut had gelaten. De aanvaller van Ferencvaros schoot de bal vanaf elf meter over.

De redding voor Marokko kwam een kwartier voor tijd van Tarik Tissoudali. De ingevallen AA Gent-aanvaller bracht de gelijkmaker op het scorebord. Het was een hard gelag voor Congo dat kort daarvoor via Cédric Bakambu dicht bij de 2-0 was geweest.

Met tien man – Glody Ngonda kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart – bleef Congo meer schade bespaard. Dinsdag is de return in Casablanca.