Timber meteen in de basis bij Engelse seizoensouverture

Reacties

Jurriën Timber gaat zondagmiddag zijn officiële debuut maken als speler van Arsenal. De verdediger is door Mikel Arteta uitgekozen als één van de elf Gunners die in de Community Shield de degens zal kruisen met kampioen Manchester City. Het lijkt erop dat de ex-Ajacied als linksback gaat starten.

Timber meteen in de basis bij Engelse seizoensouverture
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
ns
1 - 1
Manchester City
Manchester City

Omdat de Citizens ook de FA Cup (en voor de volledigheid: ook de Champions League) in de wacht sleepten, is deze supercupwedstrijd er één tegen de nummer twee uit de Premier League, dat is Arsenal. Bij de Londenaren is naast Timber ook een plekje gevonden voor de andere twee zomeraanwinsten: Declan Rice en Kai Havertz.

Bij Manchester City zullen de ogen gericht zijn om Erling Haaland: kan de Noor ook in zijn tweede seizoen voor doelpunten zorgen in een adembenemend tempo? De Noor mag het voorin proberen samen met de Argentijn Julian Álvarez, normaal invaller bij de ploeg van Pep Guardiola. Kevin De Bruyne en Nathan Aké zijn op de weg terug van blessures: de Belg begint op Wembley op de bank, de Nederlander zit niet bij de wedstrijdselectie voor het prestigieuze treffen, dat om 17.00 begint.

Opstelling Manchester City: Ortega Moreno, Walker, Stones, Dias, Akanji, Rodri, Kovavic, B. Silva, Grealish, Álvarez, Haaland

Opstelling Arsenal: Ramsdale, White, Saliba, Gabriel, Timber, Partey, Rice, Ødegaard, Saka, Martinelli, Havertz

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.