Tijd dringt voor vinden naamgever Eerste Divisie

Reacties

Twee maanden voor de start van de competitie heeft de Eerste Divisie nog altijd geen nieuwe naamgever. Aangezien Jupiler het na twaalf jaar voor gezien houdt, moet er een nieuwe naam komen voor de tweede competitie van het land. Er zijn nog drie potentiële kandidaten.

Tijd dringt voor vinden naamgever Eerste Divisie

September vorig jaar werd bekend dat de Eerste Divisie niet langer de Jupiler League zou heten. Na twaalf seizoenen besloot de bierbrouwer zich terug te trekken. Sindsdien is de Coöperatie Eerste Divisie op zoek naar één of meerdere geschikte opvolgers. Momenteel is de CED met drie partijen in gesprek. Witte rook is er echter nog niet.

De tijd begint te dringen. Op vrijdag 17 augustus rolt er voor het eerst een bal op het tweede niveau van Nederland. Per 1 juli is Jupiler niet langer de naamgever. Toch wil directeur Marc Boele geen overhaaste beslissingen nemen.

'Ik hoop natuurlijk dat we zo snel mogelijk een sponsor kunnen presenteren, maar de potentiële partners hebben ook te maken met interne besluitvormingsprocessen en alternatieven die afgewogen worden. Daarop hebben wij geen direct invloed.'

'Vooralsnog zijn we dus begonnen met een rebranding naar 'Eerste Divisie' met het risico dat we het voor niks doen', laat Boele aan VI weten.

De nieuwe Eerste Divisie belooft één van de meest spectaculaire in jaren te worden. Naast traditieclubs als NEC, Go Ahead Eagles en SC Cambuur maken ook FC Twente, Roda JC én Sparta Rotterdam deel uit van wat nu nog de Jupiler League heet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.