Tiental Twente komt goed weg op bezoek bij Utrecht

Reacties

FC Twente heeft de overwinning op Feyenoord geen goed gevolg kunnen geven. De Tukkers bleven zondag op bezoek bij FC Utrecht steken op een gelijkspel en verzuimden de tweede plek in de Eredivisie over te nemen (1-1). 

Tiental Twente komt goed weg op bezoek bij Utrecht
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 1
FC Twente
FC Twente

Eerder deze week verklapte Ron Jans dat hij na het duel met FC Twente een hapje gaat eten met Jan Streuer, algemeen directeur van de club uit Enschede. 'Ik ben benieuwd wie het vrolijkst is', blikte de trainer van FC Utrecht vooruit op de ontmoeting met zijn vorige werkgever. Jans lachte in een kletsnat Galgenwaard in ieder geval het eerst.

Dat was te danken aan Oscar Fraulo. De negentienjarige wist halverwege de eerste helft raad met een vorzet van Isac Lidberg. Die was aan de hoge kant, maar dankzij de perfecte timing van Fraulo verdween de bal in de linkerbenedenhoek (1-0). Robin Pröpper maakte het openingsdoelpunt overigens vanaf de zijlijn mee. De aanvoerder van Twente was in de openingsfase geblesseerd uitgevallen en moest zich laten vervangen door Alec Van Hoorenbeeck.

VAR-moment
De Utrechtse voorsprong was geen lang leven beschoren. Dat was te wijten aan een ongelukkige handsbal van Modibo Sagnan, die de bal van dichtbij tegen de hand kreeg geschoten. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük liet in eerste instantie doorspelen, maar wees na het raadplegen van de videobeelden alsnog naar de stip. Sem Steijn nam plaats achter de bal en schoof beheerst binnen (1-1).

Halverwege de tweede helft veerde de aanhang van Utrecht weer op, toen Michal Sadílek invaller Victor Jensen van de bal wilde glijden. De Tsjech kwam te laat en kreeg daar met zijn tweede gele een dure rekening voor gepresenteerd. Het overtal van Utrecht ging nadrukkelijk op zoek naar de zege, mocht daar ook aanspraak op maken, maar kreeg het niet meer voor elkaar Lars Unnerstall voor een tweede keer te passeren.

Door het gelijkspel blijft Twente op de vierde plaats in de Eredivisie steken. Utrecht passeert FC Volendam en klimt op doelsaldo over Vitesse heen. En Jans en Streuer? Die kunnen elkaar bij het diner vriendelijk de hand schudden.

FC Utrecht Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.