Tiental Torino delft het onderspit bij Juventus in derby

Juventus blijft fier aan kop staan in de Serie A. De regerend landskampioen van Italië won in eigen huis simpel van stadsgenoot Torino, dat al na ruim een halfuur met tien man verder moest (3-0).

Voor het eerst sinds 2009 stond in de Serie A de Derby della Mole weer op het programma. Het ging in de eerste helft over en weer, waarbij Torino-doelman Jean-Francois Gillet het moeilijk had. De Belg liet tot twee keer toe een schot uit zijn handen glippen en kwam telkens met de schrik vrij.

Na ruim een half uur veranderde het wedstrijdbeeld volkomen door toedoen van Kamil Glik. De verdediger van Torino ging snoeihard door op de enkel van Emanuele Giaccherini en ontving van arbiter Gianluca Rocchi dan ook terecht de rode kaart.

Juventus had daar direct van kunnen profiteren toen het vlak voor rust een strafschop kreeg. Andreas Pirlo ging achter de bal staan en waar hij normaal een betrouwbare strafschoppennemer is, ramde hij dit keer de bal over de lat.

Na rust stelde Juventus echter orde op zaken. Na 57 minuten was het Claudio Marchisio die op aangeven van Sebastian Giovinco de 1-0 binnen kopte. Tien minuten later schoof Giovinco zelf de bal in de verre hoek en gooide hij het duel in het slot. Vijf minuten voor tijd zorgde Marchisio met zijn tweede van de avond voor de 3-0 eindstand.

Juventus heeft na vijftien wedstrijden 35 punten en staat daarmee vijf punten voor op achtervolger Napoli, dat zondag in actie komt tegen Pescara. Torino staat in het rechterrijtje met vijftien punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.